– Fraværet av Moises Caicedo har gjort De Zerbis lag mer utsatt for kontringer, som vist mot West Ham og Aston Villa

Brighton er et underholdende lag å følge offensivt, men denne sesongen har de hatt utfordringer defensivt.

– Det har vært en merkelig en å analysere. Etter sin beste sesong noensinne, hadde Brighton-fansen gladelig tatt sjetteplass etter syv kamper i starten av denne sesongen, kombinert med en Europa League-trekning som gjør at de planlegger turer til Marseille, Athen og Amsterdam, oppsummerer Frankie Elliott til Liverpoolfc.com.

– Samtidig kommer de inn i kampen mot Liverpool med behov for en seier for å få sesongen tilbake på sporet. Etter en flyvende start i ligaen, har Sussex-laget en seier på sine fem siste kamper i alle turneringer, inkludert 6-1 på Villa Park forrige lørdag.

Elliott følger Brighton for Sussex World og har merket seg hvordan trener Roberto De Zerbi holder på å justere laget til å spille i Europa, og det som følger med. Italieneren har gjort nærmere 40 endringer på lagoppstillingene over de siste seks kampene.

Europa for første gang

I motsetning til Liverpool som topper sin UEFA Europa League-gruppe er Brighton på bunn i sin med et poeng fra to kamper. AEK Athen topper med fire.

– Det fightbacket i Marseille torsdag kveld viste at troppen har karakter til å konkurrere på dette nivået, for mange lag ville ha falt sammen i den intense atmosfæren etter å ha havnet 2-0 under i løpet av de første 20 minutterne, men «The Seagulls» viste at var laget av sterkere saker.

Pascal Gross og Joao Pedro scoret i andre omgang og sørget for et viktig poeng på Stade Velodrome.

– De har fortsatt sjansen til å ta seg videre fra gruppespillet men trenger to gode resultater i dobbelt-møtene mot Ajax.

Nøkkelspillere

Med tanke på De Zerbis rulleringer synes Frankie at det er en utfordring å peke ut hvem nøkkelspillerne er til kampen.

– Forrige sesong, Albions vinger Karou Mitoma og Solly March skapte alle slags problemer for Liverpool på deres tur til Amex Stadium i både ligaen og cupen. Hvis de starter på søndag og er på sitt beste, har Albion alltid en stor sjanse til å vinne fotballkamper. Det føles fortsatt som vi venter på å se det beste fra nykommerne Joao Pedro og Ansu Fati, men de er åpenbart også matchvinnere når de har dagen.

Så trekker han frem en mann, som ikke er gammel, men som nylig senket et Champions League-lag.

– Vi er ikke klare til å spille kamp hver tredje dag

– Vi er ikke klare til å spille kamp hver tredje dag

Søndagens motstander sliter med å sjonglere et tettere kampprogram enn de er vant med.

Innsikt 07.okt 14:33
Hinter om at Mac Allister kan bli brukt annerledes mot gamleklubben

Hinter om at Mac Allister kan bli brukt annerledes mot gamleklubben

Med Curtis Jones suspendert, kan det gå mot Alexis Mac Allister i «hans» rolle.

– Shoutout må også bli gitt til Evan Ferguson. 18-åringen er en av de mest lovende angriperne i Europa og demonstrerte sine talenter med et hat-trick mot Newcastle denne sesongen. Han har slitt med sykdom siden den dagen men vil skape flere problemer for Liverpools backlinje om han er i full kampform.

Et tomrom på midten

Liverpool var lenge med i diskusjonen om Moises Caicedo, før 21-åringen endte i Chelsea for en svimlende sum. Selv Brighton har slitt med å erstatte en sånn spiller.

– De Zerbis fotball er en fryd å se på og en av de mest underholdende i Europa. De høyrisiko, omhyggelig detaljerte pasningsmønstrene har forbløffet de største og beste lagene i landet, og gjort Brighton til en friscorende kraft. Men, det er imidlertid ikke uten svakheter, særlig i forsvar.

– Fraværet av den talismanske midtbanespilleren Moises Caicedo har gjort De Zerbis lag mer utsatt for kontringer, som vist med den suksessen West Ham og Aston Villa har hatt denne sesongen.

Aston Villa vant hele 6-1 på hjemmebane, mens West Ham reiste fra Amex med 3-1.

15:00 er det avspark mellom Brighton og Liverpool søndag. Viaplay/V Sport PL viser oppgjøret fra sørkysten.