Hinter om at Mac Allister kan bli brukt annerledes mot gamleklubben

Med Curtis Jones suspendert, kan det gå mot Alexis Mac Allister i «hans» rolle.

Søndag skal Liverpool til AMEX Stadium for å møte Brighton. Til den kampen er Curtis Jones og Diogo Jota suspendert, mens spillere som Cody Gakpo, Thiago Alcantara og Stefan Bajcetic fortsatt er ute med skade.

Ryan Gravenberch gjorde en meget god figur på Anfield mot Union Saint-Gilloise på torsdag, men slik Jürgen Klopp snakket før søndagens kamp, høres det mer sannsynlig ut at vi får se Wataru Endo inn på laget – med Alexis Mac Allister i den posisjonen Jones har spilt så godt de siste ukene.

– Vi har ikke en gang lett etter Mac Allisters beste posisjon ennå – vi bare bruker ham, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Han er en fantastisk spiller, og jeg elsker alt ved ham. Supersmart taktisk, og også utenfor banen. Så det er veldig, veldig fint å jobbe med ham. Dersom vi forsvarer oss godt som lag, kan han definitivt spille som nummer seks. Om jeg visste det fra før? Jeg gjettet det, men jeg var ikke sikker, fordi jeg ikke visste helt hvordan de andre guttene ville forsvare seg, siden vi har forsvart oss mer kompakt og bedre enn det vi gjorde i våre dårlige perioder i fjor, sier han videre.

Leser spillet godt

Klopp er spesielt fornøyd med hvordan argentineren leser spillet.

– Når vi har lite rom er han veldig, veldig god, siden han leser situasjonene så bra. Med det har vi en ekstra fotballspiller på banen, og det er veldig kult. Men hans beste posisjon – han er for ung for at jeg allerede skal vite det. Han er en midtbanespiller, det kan jeg si. En midtbanespiller, og jeg er veldig glad for å ha ham.

David Lynch skriver for thisisanfield.com at Wataru Endo er aktuell for en startplass mot Brighton. Det vil bety Dominik Szoboszlai og Mac Allister i de to andre rollene på midtbanen. Mac Allister kommer ikke til å bli straffet for kommentaren sin på Instagram om at det var som å spille mot tolv spillere borte mot Tottenham forrige lørdag, skriver Lynch videre.

Med Gakpo og Jota ute, vil det med all sannsynlighet bli et angrep med Mohamed Salah til høyre, Darwin Nunez i midten og Luis Diaz til venstre i angrepet.

Brighton - Liverpool spilles søndag kl. 15.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Temaet «omkamp» har selvsagt vært tema på pressekonferansene denne fredagen

Temaet «omkamp» har selvsagt vært tema på pressekonferansene denne fredagen

Det har vært lite støtte for Jürgen Klopps ønske om omkamp før den åttende Premier League-runden.

«Da det først skjedde, var det godt at det skjedde på Anfield!»

Dag fikk hjerteinfarkt på kamp «Da det først skjedde, var det godt at det skjedde på Anfield!»

Da Liverpool hadde gått opp i 3–0, trodde Dag (51) at han hadde skreket seg til dårlig helse, men det var helt andre ting som var i ferd med å skje.

Kopite 06.okt 20:39