– Det tilhører fortiden nå

Curtis Jones får sin første kamp på tre uker når Toulouse besøker Anfield, og har lagt bak seg skuffelsen over å bli utvist mot Tottenham.

Utvisningen mot Tottenham har ført til at Curtis Jones ikke har fått spille ligafotball så langt i oktober. Én kamp gjenstår fremdeles av suspensjonen, men i Europa League er scouseren spilleklar, og torsdag får han sin første kamp på tre uker når Toulouse kommer på besøk til Anfield. 

– Det har vært tøft, sa Jones på dagens pressekonferanse på spørsmål om hvordan det har vært å sitte på tribunen de siste kampene. 

– Jeg var i en god periode og spilte kamper. Så stopper det på grunn av en liten feil som det, sa han. 

22-åringen mener at han var uheldig med stillbildet dommeren ble vist av VAR og at han mener det var uheldig med rødt kort, men han ser ikke noe poeng i å dvele mer ved det. 

– Det tilhører fortiden nå. Jeg har kommet videre og gleder meg nå til å spille kamper igjen.

Mer og mer ansvar

Mot Leicester i ligacupen spilte Jones med kapteinsbindet rundt armen, og han kan være en kandidat til å få den æren igjen dersom Jürgen Klopp roterer mye på laget til morgendagens kamp. Jones synes det var spesielt å spille som kaptein for førstelaget. Selv om han fremdeles er en ung spiller, har han nå blitt en av dem med lengst fartstid i førstelagstroppen til de røde. 

– Jeg har alltid vært en unggutt, men jeg har kommet til et punkt nå der det kommer spillere opp som jeg har samtaler med, på samme måte som Henderson, Milner og Trent hadde med meg.

– Det handler bare om å hjelpe ungguttene, så det var fint å ha kapteinsbindet. Supporterne og eksperter og sånn kan snakke om at jeg var kaptein, men for meg handler det om å vise hver dag på trening at jeg er en leder på min egen måte.

Det siste halvåret har Jones blitt en mer komplett midtbanespiller, og han har blitt en viktig brikke i Klopps lag. Å utvikle ulike deler av spillet er noe han har fokusert mye på.

– Som unggutt var jeg alltid en spiller som kunne plukke opp ballen og bidra med mål, men jeg kom til et punkt der jeg innså at det var mer jeg kunne gjøre og som støtteapparatet ønsket. Etter at jeg kom tilbake fra min forrige skade har det vært snakk om presspillet mitt. Jeg har aldri vært en gutt som har tenkt på hvor jeg bør presse eller løpe mest, så jeg har fått det inn i spillet mitt. Jeg prøver å jobbe med hele totalpakken som spiller. Jeg har fortsatt mye jeg må lære, men jeg nærmer meg, sa han onsdag.

Konkurranse om plassen

Gjennom sommeren har Liverpools midtbane blitt totalrenovert, og Jones er en av få som ble med videre etter forrige sesong. Kvalitetsspillere som Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister og Ryan Gravenberch er hentet inn og konkurransen om en plass i laget er hard, men ifølge Jones er det rettferdig.

– Jeg tror det er så enkelt som at dersom du spiller bra, beholder du plassen.

– Dersom jeg ikke spiller bra, om Dom eller noen annen ikke spiller en god kamp så kan en alltids gjøre endringer. Det er en klubb i verdensklasse som tiltrekker seg de beste spillerne. Vi har en stall full av spillere som kan endre en kamp.

Jones mener det alltid har vært tøff kamp om plassen.

– Jeg kom inn i laget da jeg var 17 år. Da var det Wijnaldum, Henderson, Keita og Chamberlain, så det har alltid vært et lag i verdensklasse. Nå har troppen endret seg litt. Det har kommet yngre spillere og frisket det opp, men det er fortsatt en situasjon der du beholder plassen dersom du spiller bra. Det viktigste er at vi holder sammen som lag.

Gakpo klar, Robertson operert og midtbaneduo ute

SkadeoppdateringGakpo klar, Robertson operert og midtbaneduo ute

Cody Gakpo er klar for å komme inn på laget mot Toulouse, dersom Klopp vil.

– Robertson er operert og alt gikk bra

Vi fulgte pressekonferansen:– Robertson er operert og alt gikk bra

Jürgen Klopp og Curtis Jones har møtt pressen.