Dette er endringene når TV-rettighetene skal selges igjen i Storbritannia

Heller ikke i den neste TV-avtalen vil engelskmennene får se kampene lørdag kl. 16.00 live.

Nå skal snart TV-rettighetene i Storbritannia selges igjen. Den forrige TV-avtalen ble forlenget under koronapandemien, og nå skal de selges igjen for perioden 2025/26-sesongen og ut 2028/29-sesongen.

I Norge har Viaplay rettighetene fra 2022 til 2028, så for oss nordmenn vil ikke dette så stor betydning – men det er rettighetshaverne i England som bestemmer når kampene skal spilles og hvilke som flyttes.

«Saturday 3 PM blackout» har vært en stor frustrasjon for flere klubber og supportere i England, som er en regel fra 1960-tallet som gjør det ulovlig å vise kampene som spilles lørdager kl. 16.00 direkte på TV i Storbritannia. Dette var et tiltak for å få supportere til å gå på stadion heller enn å sitte foran TV.

Det kommer til å fortsette minst til 2028, og det er ikke planlagt noen endringer der.

60 flere kamper på TV

I den nye TV-avtalen er det foreslått at TV-selskapene kan direktesende 270 av de 380 Premier League-kampene i løpet av en sesong. For oss nordmenn er det fortsatt mulig å se samtlige 380 kamper, men det er altså her «3PM Blackout» kommer inn.

I tillegg til kamper som skulle blitt spilt lørdager kl. 16, men som flyttes til søndager kl. 15.00 norsk tid på grunn av Europa League, slik som har skjedd for Liverpool denne sesongen da mange engelske fans ikke har fått muligheten til å se lagene sine. Samtlige kamper i siste serierunde skal også gjøres tilgjengelig for engelske abonnenter.

Martyn Ziegler i The Times skriver at det for neste periode skal selges fem ulike pakker. I avtalen vi er inne i nå er det sju pakker. En en kanal kan ikke kjøpe flere enn fire av de fem pakkene, skriver han. Det betyr at det fortsatt skal sendes Premier League på flere kanaler i Storbritannia.

Sky Sports, BT (nå TNT Sports) og Amazon Prime betalte 5,12 milliarder pund for rettighetene for 2022-2025. Det skal bli interessant å se om den prisen går opp for neste periode, eller om det nå kommer en brems.

Darwin med krampe da Uruguay slo Brasil for første gang på 22 år

Darwin med krampe da Uruguay slo Brasil for første gang på 22 år

Darwin Nunez storspilte – og la ned mange meter.

– Tror ikke Mac Allister-rollen blir noe stort tema de neste ukene

– Tror ikke Mac Allister-rollen blir noe stort tema de neste ukene

Vi snakker om tribuneproblemer, svindyre derby-billetter, midtbanevalget og Tsimikas sin store sjanse til å stilne kritikerne i «Pausepraten».

Podcast 18.okt 14:43