Dette sier Howard Webb om Diaz-offsiden

Michael Owen og dommersjefen vurderte situasjonen i en fersk episode av «Mic’d Up».

Tirsdag kveld var det duket for en ny episode av «Mic’d Up», et program der dommersjef Howard Webb er gjest hos Michael Owen i Sky Sports sitt studio for å diskutere flere kontroversielle dommeravgjørelser i Premier League.

På plakaten stod blant annet Malo Gustos røde kort mot Aston Villa, Mateo Kovacic stygge takling på Martin Ødegaard og selvfølgelig Luis Diaz sitt offsidemål på Tottenham Hotspur Stadium.

Webb åpner med å forklare hvordan den massive tabben oppstod:

– Vi tok den uvanlige avgjørelsen om å offentliggjøre lyden. Det var en ganske betydelig menneskelig feil, og ingen er mer skuffet enn dommerne selv, starter han ifølge Liverpool Echo.

– I begynnelsen hører du Darren England si «sjekker offside», deretter går han raskt gjennom situasjonen. Han trekker en linje over Romero, og jeg tror Darren mister oversikten over hva den opprinnelige avgjørelsen var på banen. Han kommuniserer «sjekk fullført», og spillet starter igjen.

Darren England var VAR-dommer i kampen mellom Tottenham og Liverpool.

TABBET SEG: Darren England satt i VAR-rommet da Luis Diaz sitt mål ble underkjent.

TABBET SEG: Darren England satt i VAR-rommet da Luis Diaz sitt mål ble underkjent.

Flere spørsmål

Hvordan situasjonen oppstod er kanskje allment kjent for de fleste nå. Det store spørsmålet er hvordan PGMOL (dommerforeningen) har tenkt å lære fra denne situasjonen.

Howard Webb forklarer, uten å gå i veldig spesifikke detaljer:

– En av de tingene som har blitt tydelig for oss, er at vi ønsker at den dommeren på banen klart kommuniserer til VAR hva avgjørelsen er. Ikke bare si «sjekk fullført», for hva blir egentlig sjekket? Vi har implementert flere trinn for å sikre at en slik feil ikke skjer igjen.

Et av spørsmålene som flere satt igjen med etter kampslutt, var hvorfor dommerne ikke stoppet kampen da de innså tabben.

– VAR og AVAR (assistent) spurte seg selv om det. De vurderte om de kunne det, men spillereglene tillater det ikke. Du kan ikke gå tilbake i slike situasjoner.

Flere har også spekulert i når hoveddommer Simon Hooper fikk beskjeden om at det hadde blitt gjort en grov feil. Noen trodde han fikk den få sekunder etter situasjonen, mens andre mente han fikk beskjeden i pausen. Ingen av dem stemmer, ifølge Webb.

– Han fikk ikke beskjed før på slutten av kampen.

Ankerrollen har blitt et problem for Jürgen Klopp – kan løsningen være på plass allerede i januar?

Ankerrollen har blitt et problem for Jürgen Klopp – kan løsningen være på plass allerede i januar?

Journalister, supportere og eksperter ønsker å se Alexis Mac Allister i en mer offensiv posisjon.

Innsikt 10.okt 18:29
Visekapteinen tok et viktig grep etter forrige sesong – og det har gitt resultater

Visekapteinen tok et viktig grep etter forrige sesong – og det har gitt resultater

Trent Alexander-Arnold er klar for å motbevise kritikerne etter en svak fjorårssesong.