Visekapteinen tok et viktig grep etter forrige sesong – og det har gitt resultater

Trent Alexander-Arnold er klar for å motbevise kritikerne etter en svak fjorårssesong.

Liverpool hadde en overraskende svak 2022/23-sesong, og lagets egen scouser, Trent Alexander-Arnold, ble et slags symbol på hvor svake de røde var forrige sesong.

Tidlige exiter fra Champions League, FA-cupen og ligacupen ble etterfulgt av en skuffende 5. plass i Premier League.

Etter fjorårssesongen valgte visekapteinen å ta grep og tilbrakte store deler av ferien sin i med intens trening.

– Jeg laget en treningsplan for å være sikker på at jeg returnerte i min beste form noensinne. Jeg tok det veldig alvorlig. I tidligere sesonger har jeg sett på «off-season» som en ferie. Jeg har alltid fulgt programmet mitt, og jeg var alltid klar for en ny pre-season, men denne gangen var annerledes.

I løpet av to uker i Portland, Oregon i USA jobbet scouseren knallhardt for å være i best mulig form før en ny pre-season.

– Jeg ønsket å være i veldig god form før oppkjøringen startet, og jeg tenkte hele tiden at den første dagen (av pre-season) var sesongens første kamp. Da skulle jeg være klar til å spille 90 minutter, sier Alexander-Arnold i «We are Liverpool-podkasten».

Har noe å bevise

Scouserens harde trening kom også i perfekt tidspunkt, for bare noen uker inn i sommerens oppkjøring ble han klubbens nye visekaptein. Ifølge ham selv hadde det ingenting å gjøre med turen til USA.

– Jeg måtte se meg selv i speilet og innse hvor stort ansvar jeg faktisk har, men det begynte egentlig på slutten av forrige sesong.

Da han returnerte til Merseyside etter hardkjøret på ferie følte han seg som en voksen mann.

– Mye skjedde i klubben, Hendo reiste selvfølgelig, og plutselig var flere roller ledige. Jeg visste det ikke da, men jeg følte meg forberedt på det som kom, og mentaliteten og ansvarsfølelsen var allerede bygget opp, sier han.

Øyeblikket da han fikk visekaptein-beskjeden av Klopp:

Alexander-Arnold beskriver den skuffende fjorårssesongen som en enorm motivasjon etter svake personlige prestasjoner.

– Det motiverte både meg og laget. Det var uakseptable prestasjoner, for vi er et lag som skal spille i Champions League hver sesong. Nå er vi ikke det, og det er skuffende. Det skal aldri skje igjen.

Selvfølgelig var ikke scouseren alene om å ha en vanskelig periode i fjor høst og vinter, men han ville aldri bruke det som en unnskyldning.

– Det er mitt eget ansvar. Jeg spiller mange kamper, har en viktig rolle i laget og jeg kan ikke lenger kalle meg en ung spiller. Jeg har ingenting å skylde på. Jeg skal gjøre min del av arbeidet, og jeg forventer det samme av alle andre, avslutter 24-åringen.

Du kan se/høre hele podkasten i vinduet under.

Ble fulgt av alle toppklubbene i Premier League - valgte Liverpool

Ble fulgt av alle toppklubbene i Premier League - valgte Liverpool

Trey Nyoni er et av flere talenter som ble hentet til akademiet i sommer.

Flere røde dueller i landslagssamlingen

Flere røde dueller i landslagssamlingen

Blant annet venter et spennende møte mellom Luis Diaz og Darwin Nunez.