– Dommerne og VAR har tatt hovedrollen

City-manageren mener at dommere kan være tjent med å vise litt ydmykhet.

Pep Guardiola fikk spørsmål om hans tillit til VAR etter helgens fadese på Tottenham Hotspur Stadium, der Liverpool sitt mål ble feilaktig annullert grunnet et VAR-rom i panikk.

Manchester City-manageren har sympati med Liverpool.

– Jeg forstår godt hvor opprørt Liverpool må være. Det kunne ha skjedd med hvilken som helst klubb. Dommersjefene vil måtte avgjøre hva som skjer nå og vi følger det, sa Guardiola på pressekonferansen før kveldens kamp mot RB Leipzig. Pressekonferansen måtte forøvrig gjøres via Zoom, da flyet fra Manchester var forsinket inn til Tyskland.

– Jeg er ikke profesjonell, jeg er ikke involvert og jeg bryr meg ikke, svarte Guardiola på spørsmål om hvordan VAR-systemet kan bli bedre.

– Alle vet at de gjorde en feil og det fikk store konsekvenser for Liverpool. I denne typen kamper så blir det så viktig.

– De må finne et system hvor spillerne og kampen selv har hovedrollen. Det gjelder for alle land, ikke bare her.

Og Oscaren går til...

Han mener alt for mye fokus er på dommerne og det som skjer på VAR-rommet.

– Dommerne og VAR har tatt hovedrollen. Og Oscaren går til… De må ta et steg tilbake. I noen kamper så hadde de vært tjent med å vise litt ydmykhet, og å la spillerne gjøre jobben sin, da vil det bli bedre, mener spanjolen.

I går kveld ble lydopptakene sluppet, som viser de to minuttene med forvirring på VAR-rommet etter Luis Diaz sin scoring. Dommerforeningen har tatt umiddelbare grep for at samme feil ikke skal gjenta seg, blant annet ved å styrke kommunikasjonen mellom dommer på banen og VAR og AVAR. Darren England og Dan Cook, som var henholdsvis VAR og AVAR under kampen mellom Tottenham og Liverpool lørdag, vil ikke være involvert i helgens runde. 

– Konsentrasjonssvikt og mangel på fokus

Nå er lydopptaket ute– Konsentrasjonssvikt og mangel på fokus

Nå har PGMOL og Premier League frigitt lydfilene fra VAR-rommet.

«Liverpool har fått kjørt seg - men vi trengte at de tok kampen»

«Liverpool har fått kjørt seg - men vi trengte at de tok kampen»

PGMOL har varslet endringer etter lørdagens VAR-skandale.

Kommentar 03.okt 22:26