The Telegraph:Dommersjefen vil frigi lydopptakene

Howard Webb vil gi etter for presset etter Liverpools forespørsel.

Mandag krevde Liverpool å få innsyn i lydopptakene for å finne ut hva som skjedde da Luis Diaz sitt mål ble annullert i lørdagens storkamp mot Tottenham.

Sky Sports har forsøkt å få tak i lydopptakene helt siden kampen, men har blitt møtt med stillhet. Ifølge The Telegraph går det mot at dommersjef Howard Webb i PGMOL vil frigi lydopptakene etter skandaleavgjørelsen i VAR-rommet.

Forespørselen fra Liverpool skal først ha blitt møtt med stillhet, noe som indikerer at det er et spørsmål om når heller enn om de kommer til å gi tilgang på lydopptak som vil vise hva som foregikk da det gikk så galt. Det indikerer at det pågår en intern gjennomgang av hva som har gått galt, og hvordan det skal løses.

Om «folk flest» kommer til å få høre det er fortsatt uklart. Webb har to ganger denne sesongen vært med i TV-produksjoner der de har gitt innsyn i hva som foregår mellom VAR og dommer, og vist konkrete kontroversielle situasjoner.

Vil ikke kreve omkamp

For Liverpools del er det viktig å høre lyden for å få den fulle sannheten om hva som skjedde, og for å finne ut om de har noen sak.

På sosiale medier har det vært mye snakk om omkamp, der søndagens pressemelding av noen ble tolket som at det var en av alternativene de røde vurderte å kreve – uten at det sto i pressemeldingen.

Klubben har ikke antydet at det er et krav de vil komme med til Premier League, melder The Telegraph.

I rugby og cricket kan TV-seere høre diskusjonene mellom dommer og VAR, for å få klarhet i hvorfor avgjørelser blir tatt. Denne saken vil trolig øke presset for å få en slik løsning også i Premier League.

– Jeg er drittlei av at det skal vises i «slow motion»

– Jeg er drittlei av at det skal vises i «slow motion»

Jamie Carragher bruker sterke ord når han snakker om det som skjedde på Tottenham Hotspur Stadium.

Liverpool er den store taperen, men har blitt tildelt et dødelig våpen

Liverpool er den store taperen, men har blitt tildelt et dødelig våpen

Jürgen Klopp vil forhåpentligvis bruke fadesen i London til sin fordel.

Kommentar 02.okt 18:43