Dynasty Equity forklarer hvorfor de kjøpte seg inn i Liverpool FC

Det amerikanske sportsinvesteringsselskapet hadde gode forbindelser med FSG og John Henry.

Det amerikanske sportsinvesteringsselskapet Dynasty Equity kjøpte deler av Liverpool FC den 28. september, snart tre uker siden.

Siden har det vært lite informasjon om hvorfor FSG valgte å selge til dette selskapet eller hvorfor Dynasty Equity investerte i en eierandel i klubben.

På en sportskonferanse i New York onsdag forrige uke, hvor Liverpool Echo var til stede, kom medgrunnlegger og administerende direktør K. Don Cornwall om interessant detaljer om kjøpet.

– Da vi startet Dynasty, ønsket vi at selskapet skulle bli anerkjent globalt. Tidlig i prosessen, da vi lette etter mulige første avtaler, var det viktig for oss at det var noe som kunne sette vårt merke på verdenskartet. Men viktigst av alt ønsket vi å sikre at det var en god avtale, forklarte Cornwall ifølge Echo.

Dynasty Equity ble grunnlagt i 2022 som et lignende selskap som Jonathan Nelsons (deleier med Cornwall) Providence Equity Partners, som fokuserer på investeringer i media, kommunikasjon og teknologi.

MEDEIER: Forretningsmannen Jonathan Nelson er en av to medgrunnleggere i Dynasty Equity.

MEDEIER: Forretningsmannen Jonathan Nelson er en av to medgrunnleggere i Dynasty Equity.

Cornwall forklarte videre at han hadde gode forbindelser inn i ledergruppen i Liverpool Football Club før selskapet bestemte seg for å investere.

– Hva betyr en god avtale? Verdensklasse eiendeler; et lederteam i verdensklasse. Det viktigste for oss var at vi hadde sterke relasjoner og mye tillit. Vi tar en mindre eierandel, så vi legger mye tillit i de som forvalter kapitalen, og Liverpool, våre partene, har kjent til laget i 40 år. Jeg har kjent folk der i over 20 år.

Kjennskapet Cornwall snakker om handler nok først og fremst om John Henry og FSG, en annen forretningsmann for USA.

– I løpet av sommeren, mens vi jobbet med avtalen, kunne vi kjenne den tilliten. For oss, i vår første investering, ønsket vi ikke i en situasjon der vi investerte kapital og måtte håpe at ingenting skulle gå galt. Her har vi stor tillit til at ting går i riktig retning.

Det er ingen tvil om at det ligger mye penger i sport, og kanskje spesielt i europeisk fotball. Det var noe Cornwall og Nelson hadde fått med seg, og ville bli en del av.

– Jeg har sett utviklingen de siste 25/30 årene. Jeg fant den rette partneren, og vi bestemte oss for at tiden var inne. Vi ønsker å være der tidlig, slik at vi kunne påvirke hvor kapitalen beveget seg og hvordan den skulle formes, avsluttet han.

Ifølge David Lynch var den totale summen Dynasty Equity betale på 123 millioner pund. Eierandelen har blitt satt til 1,9 til 3,8 prosent.

– Jeg har store drømmer og ambisjoner, og det er fortsatt mye mer jeg ønsker å oppnå

– Jeg har store drømmer og ambisjoner, og det er fortsatt mye mer jeg ønsker å oppnå

Trent Alexander-Arnold har endret mentalitet etter skuffelsene forrige sesong.

Julian Ward fikset Mac Allister-overgangen før han ga seg i klubben

Julian Ward fikset Mac Allister-overgangen før han ga seg i klubben

James Pearce har kommet med interessante detaljer fra sommerens overgangsvindu.