Elliott mener pipekonserten mot Henderson var ufortjent

Jordan Henderson ble buet av Wembley. Ufortjent, mener Harvey Elliott.

Jordan Henderson har ikke mistet landslagsplassen selv om han i sommer meldte overgang til Al-Ettifaq i Saudi-Arabia, en klubb som ifølge Opta sin Power Ranking er nummer 443 i verden - omtrent på nivå med Tromsø eller League One-klubben Blackpool. 

Fredag startet han privatlandskampen mot Australia som kaptein, før 33-åringen ble byttet ut med en halvtime igjen å spille. Da opplevde han å bli gjenstand for pipekonsert av deler av hjemmepublikummet. Ifølge The Athletic skyldes pipekonserten ikke bare sportslige grunner, men også i høyeste grad den kontroversielle overgangen til Saudi-Arabia i sommer. 

Henderson, som tidligere har vært en av de viktigste støttespillerne for LHBT-miljøet blant fotballspillere, har av det samme miljøet blitt kritisert for å slutte seg til en klubb i et land der du ifølge Amnesty får dødsstraff for å være homofil. Henderson har i intervjuer uttalt at det ikke var pengene som gjorde at han signerte for Steven Gerrards klubb. Ulike summer har blitt omtalt når det gjelder midtbanespillerens lønn, men et anslag kan være at han tjener 350.000 pund i uken - det samme som Mohamed Salah. 

Pipekonserten har vært tema etter fredagens privatlandskamp. Flere lagkamerater har tatt Henderson i støtte, og det samme har landslagssjef Gareth Southgate, som uttalte at han ikke forstod hvorfor noen valgte å bue på 33-åringen. 

Nå har også Harvey Elliott uttalt seg i saken. 

– Ikke pent

– Jeg likte det ikke. Hendo er en stor inspirasjon, ikke bare for meg, men for mange andre i verden også, sier 20-åringen ifølge daveockop.com. 

– Det tar seg ikke godt ut med tanke på alt han har gjort for England og engelsk fotball, sier Elliott om mannen som har spilt 79 landskamper.

Elliott mener Henderson bør få bestemme over sin egen karriere. 

– Vi må stille oss bak landslagsspillerne og støtte dem. Dette var ikke pent, men jeg regner ikke med det har gått inn på Hendo. Han er en positiv spiller og person og vil bare gjøre det som er best for hans karriere, sier Elliott.

Henderson skal sammen med Trent Alexander-Arnold ta imot Italia på Wembley til EM-kvalik tirsdag kveld. Elliott møter på sin side Ukraina i U21-kvalifiseringen. 

Tror England-debuten er innen rekkevidde

Tror England-debuten er innen rekkevidde

Harvey Elliott dominerer på U21-nivå og sikter seg inn på seniorlandslaget.

Fem ting som har vært bra så langt denne sesongen - og fire ting som kan bli bedre

Fem ting som har vært bra så langt denne sesongen - og fire ting som kan bli bedre

Liverpool har levert bedre enn forventet denne sesongen og mye har vært bra. Får laget rettet opp noen få ting, kan det bli enda bedre.

Kommentar 15.okt 13:09