Tror England-debuten er innen rekkevidde

Harvey Elliott dominerer på U21-nivå og sikter seg inn på seniorlandslaget.

Harvey Elliott er en av mange spillere som befinner seg i køen for en plass på det engelske landslaget. I påvente av telefonen fra landslagssjef Gareth Southgate gjør Liverpool-spilleren sitt ytterste for å imponere på U21-nivå. 

I sommer ble det EM-gull, og Elliott spilte sammen med Curtis Jones en viktig rolle på U21-landslaget. Nå har førstnevnte blitt enda viktigere etter at blant andre Jones har blitt for gammel, og Elliott leverer virkelig varene. Torsdag scoret han to mål da Serbia ble slått hele 9-1 på City Ground i kvalifiseringen til det neste Europamesterskapet. 

Etter kampen har 20-åringen fått spørsmål om hva han tror om mulighetene for å komme inn i seniortroppen. 

– Det har jo alltid vært det store målet, å komme gjennom aldersgruppene og til slutt få sjansen på seniorlaget. Jeg føler det er innen rekkevidde. Så handler det om å ta vare på muligheten når den kommer og befeste plassen i laget, sier Elliott, som erkjenner at konkurransen er hard. 

Mange om beinet

– Det er mange gode spillere som er i troppen og veldig mange gode som ikke er med, sier han.

Blant dem er Jones, som nok også drømmer om å komme med i Southgate sin tropp i EM i Tyskland neste år. 

I landslagstroppen som er på samling for øyeblikket er Trent Alexander-Arnold med i midtbanegruppen, sammen med Jude Bellingham, Declan Rice, Conor Gallagher, Kalvin Phillips, James Maddison og tidligere Liverpool-kaptein Jordan Henderson. 

Verken Elliott eller Jones står bokført med A-lagskamper for England, og med kun to samlinger igjen før mesterskapet neste sommer begynner tiden å bli knapp for å spille seg inn. 

– Det handler bare å være tålmodig og gripe sjansen når den eventuelt kommer. Det er et fint mål å jobbe mot, og så håper jeg en dag å nå målet, sier Elliott. 

Han skal i aksjon igjen på mandag, når Ukraina er neste motstander i kvalifiseringen. Kampen spilles i Kosice i Slovakia. 

Fem ting som har vært bra så langt denne sesongen - og fire ting som kan bli bedre

Fem ting som har vært bra så langt denne sesongen - og fire ting som kan bli bedre

Liverpool har levert bedre enn forventet denne sesongen og mye har vært bra. Får laget rettet opp noen få ting, kan det bli enda bedre.

Kommentar 15.okt 13:09
Flere tusen supportere rammes av utsettelsen

Flere tusen supportere rammes av utsettelsen

Liverpool FC må kompensere for billetter som følge av utsettelsen av Anfield Road Stand-åpningen.