Uavhengig panel mener Jota aldri skulle vært utvist

Et uavhengig panel mener det var for strengt å vise ut Diogo Jota mot Tottenham.

Premier League har et uavhengig panel som hver uke går gjennom de viktigste dommeravgjørelsene som er tatt i den påfølgende serierunden, og denne gangen har det vært mye å ta tak i. Panelet har kommet frem til at det ble gjort flere feil av dommer og VAR i løpet av helgen, og to av de involverer Liverpool. 

Situasjonen der Luis Diaz ble frarøvet en scoring har blitt behørig omtalt, men det har vært mindre snakk om utvisningen til Diogo Jota. Der har konsensus blant mange vært at portugiseren fortjente sitt andre gule kort, men at det første var strengt idømt. Panelet har ikke falt ned på samme konklusjon. 

Tre av fem medlemmer i panelet mener det var feil å gi Jota det andre gule kortet etter taklingsforsøket på Destiny Udogie, skriver ESPN. Panelet tar ikke stilling til det første gule kortet. 

I en tidligere versjon av artikkelen skrev vi at et enstemmig panel mener det var feil med gult kort. Dette er nå oppdatert.

Du kan se de to gule kortene fra 4:42 i videoen under: 

Ettersom Jota ble utvist for to gule kort har ikke Liverpool anledning til å legge inn en anke. Dermed hjelper det lite at panelet har sagt seg uenig i vurderingen til dommer Simon Hooper. Angrepsspilleren får ikke være involvert mot Brighton på søndag. 

Det er fem medlemmer i panelet - tre tidligere spillere eller trenere, samt én representant fra Premier League og én fra dommerforeningen PGMOL. 

Panelet mener for øvrig det var korrekt å vise ut Curtis Jones. Scouseren må sone karantene i tre kamper etter at Liverpools anke ble avslått onsdag. 

Dette sier reglene og historien om mulighetene for omkamp

Dette sier reglene og historien om mulighetene for omkamp

Jürgen Klopp mener omkamp mot Tottenham hadde vært rettferdig etter at tidenes VAR-tabbe frarøvet Liverpool en scoring, men mulighetene for det virker ikke å være store.

Innsikt 04.okt 17:11
Jürgen Klopp vil ha omkamp

Jürgen Klopp vil ha omkamp

Helst skulle manageren sett situasjonen bli løst med sunn fornuft på banen, men når den ikke ble det mener han omkamp er riktig utfall.