Jürgen Klopp vil ha omkamp

Helst skulle manageren sett situasjonen bli løst med sunn fornuft på banen, men når den ikke ble det mener han omkamp er riktig utfall.

Da Trent Alexander-Arnold møtte pressen på Anfield før Jürgen Klopp, kunne en få inntrykk av at de røde nå hadde lagt lørdagens VAR-skandale bak seg og kun ser fremover. Da Klopp satte seg i stolen ti minutter senere, var det klart at denne saken ikke var avsluttet selv om PGMOL nå har frigitt lydopptakene fra VAR-rommet som ga innblikk i hvor galt det gikk i Stockley Park lørdag kveld.

Liverpool FC meldte i sin pressemelding på søndag at de ville undersøke muligheter, og Klopp tok ordet «omkamp» i sin munn. Han mener det er den rettferdige løsningen på en situasjon som ikke har oppstått tidligere.

– Lydopptakene endret ingenting. Jeg var ikke så interessert i hvordan det skjedde, for jeg visste det. Jeg så utfallet, så målet vi scoret og det ble ikke tellende, så jeg satt ikke og ventet på lydopptakene og håpet at jeg skulle finne ut hvordan det skjedde. Det er veldig viktig at vi, uansett hvor stort fotball er for oss, håndterer det på en skikkelig måte. Og med det mener jeg at alle som er involvert, dommere, assistentdommere, fjerdedommere, og spesielt VAR i dette tilfellet: de gjorde det ikke med vilje. Ja, det var en feil, en åpenbar feil, og jeg mener at det finnes løsninger for det etterpå, sa Klopp.

Så snakket han om løsninger – og en løsning han nok vet er helt urealistisk og veldig upopulær for alle som ikke holder med Liverpool FC.

– Det finnes sikkert noen som ikke vil at jeg skal si det, men som fotballperson, og ikke manager for Liverpool, så synes jeg det er eneste utfallet burde vært omkamp. Slik er det, og det vil trolig ikke skje. Argumentet imot vil trolig være at dersom vi åpner den døren, så vil alle be om det. Jeg mener at situasjonen er uten sidestykke, og en vi ikke har hatt før. Jeg er 56 år gammel, og jeg er vant med feilaktige avgjørelser og alle disse tingene, men noe som dette kan jeg aldri huske har skjedd. Derfor mener jeg at en omkamp ville vært det riktige, sier manageren.

Skulle helst sett det bli løst på banen

Aller helst skulle manageren sett det bli løst der og da – og at Simon Hooper og dommerne brukte sunn fornuft.

– Ellers, at dommeren har mulighet til å samle begge managerne, beklage at det er gjort en feil som kan løses. At Liverpool scorer et mål, så tar vi det derfra, sa han videre.

– I denne kampen blir det litt mer spesielt, siden vi slipper inn to minutter etter at vi scorer et mål. Alt avhenger av hverandre. Dersom Liverpools mål hadde blitt gjeldende, hadde spillet startet på midten av banen og ikke der det ble satt i gang igjen, så det ville vært annerledes. Det er mitt syn på det. Jeg ikke sint på noen av dem, og mener virkelig at det ikke bare handler om respekt. Jeg mener du ikke bør gå etter dem, det bør ikke være lov. De gjorde en feil, og følte seg fryktelig den kvelden, det er jeg helt sikker på. Det er nok. Ingen trenger videre straff eller noe slikt.

Han ble senere spurt om det igjen.

– Hva utfallet skal bli... Jeg er bare ikke fornøyd med det som skjer nå. Det er en opphetet samtale om folk og slike ting. Det finnes en løsning i en kamp. Det er ikke bare fordi vi er involvert, ja vi er involvert, men etter en så enorm feil av alle involvert så må du korrigere den der i det øyeblikket. Men de som sitter og avgjør mener at de ikke kan gjøre det – la oss ha en omkamp, og neste gang kan du gi dem mulighet til å i det minste gjøre det på den måten slik at vi er kvitt akkurat det problemet.

Lite sannsynlig utfall

At Premier League kommer til å gi Liverpool en omkamp virker veldig usannsynlig – og da han ble spurt om klubben formelt hadde krevd det, svarte Klopp det samme som sin pressesjef Tony Barrett.

– På dette tidspunktet går vi fortsatt gjennom informasjonen vi har, spøkte han.

Det har foreløpig ikke skjedd – men det er tydeligvis fortsatt en mulighet at klubben vil be om det.

BLE IKKE MÅL: Liverpools scoring mot Tottenham ble ikke stående.

BLE IKKE MÅL: Liverpools scoring mot Tottenham ble ikke stående.


– For meg er det bare slik at dersom du står i en situasjon for første gang, så prøver du å forstå det. Når du har forstått det, så jobber du med løsninger. Jeg vet at alle gjør det, men det løser ikke det faktiske poenget. Det er fortsatt poeng som står på spill. Så hvordan kan vi løse det? Ikke bare for fremtiden, men for den situasjonen. Du må prøve å løse situasjonen, og derfor vil en omkamp for meg være riktig avgjørelse. Om det skjer eller ikke er ikke opp til meg, det er bare min mening. Så sa dommerne at prosessen skal forbedres og alle disse tingene. Det er bra, selvsagt. Veldig bra, og det vil være et bra utfall, men det endrer ikke noe som allerede har skjedd. Og hva er løsningen for det?

– Jeg mener at dersom vi sier «greit, det var en straffesituasjon for eller imot oss i fortiden og vi fikk ikke omkamp», så er det en helt annen situasjon. Det målet ble scoret, det er fakta. Men det ble ikke stående, og det gir ingen mening.

Vil bli kvitt stillbilder fra VAR

Det var ikke bare målet som irriterte manageren etter lørdagens kamp. Det var også Curtis Jones sitt røde kort, som først ble gitt som gult, endret etter at dommeren ble sendt til en VAR-monitor der han ble vist et stillbilde og situasjonen i «slow motion».

– Det jeg mente gjorde den kampen veldig vanskelig for, var alle de andre avgjørelsene. Vi kan snakke om VAR, men i denne kampen var det en annen situasjon der Curtis Jones fikk et rødt kort, og jeg mener fortsatt at det ikke var rødt kort. Dommeren ble sendt til skjermen og i tre sekunder vist et stillbilde. Jeg ville umiddelbart ha gitt et rødt kort på det bildet. Så ser han reprisen i slow motion, og jeg ville gitt rødt kort i slow motion, men i riktig tempo er det ikke et rødt kort, sier manageren.

– Så prøver du å anke det, og det er ikke en klar og åpenbar feil. Jeg mener at det er det. Men dommerens første avgjørelse var gult kort. Den klare og åpenbare feilen er å vise et stillbilde. Det er åpenbart mange ting, og vi vil ikke få Curtis Jones tilbake igjen. I tillegg fikk Diogo Jota to gule kort for å ikke ha rørt en spiller en gang, og det er også uten sidestykke vil jeg si.

– Men det er greit, vi kan ta mye fra denne kampen, og har gjort det. Jeg så et strålende lag som kjempet mot alle odds på en veldig rettferdig måte. Jeg skjønner ikke hvordan vi til slutt hadde åtte gule kort. Det var rart, men det er det. Det tar vi fra kampen. Det er ikke som at vi står her med hendene tomme. Vi fikk ikke poeng, det er sant, men resten kan vi bruke, og det skal vi gjøre. Men ikke med sinne og slike ting. Det er ikke den innstillingen vi har.

«Liverpool har fått kjørt seg - men vi trengte at de tok kampen»

«Liverpool har fått kjørt seg - men vi trengte at de tok kampen»

PGMOL har varslet endringer etter lørdagens VAR-skandale.

Kommentar 03.okt 22:26
– Konsentrasjonssvikt og mangel på fokus

Nå er lydopptaket ute– Konsentrasjonssvikt og mangel på fokus

Nå har PGMOL og Premier League frigitt lydfilene fra VAR-rommet.