Kampprogrammet som gir troen på tittelkamp

Liverpool har møtt mange vanskelige motstandere i åpningsrundene av Premier League.

Jürgen Klopps mannskap startet sesongen på fantastisk vis, og stod med fem strake seiere før Tottenham-kampen for en drøy uke siden. Med ett poeng på to kamper er forventningene noe dempet, men det er kanskje å være litt for streng?

17 poeng på åtte kamper er en god fangst uansett, men kanskje enda bedre om terminlisten dras frem. De røde har absolutt ikke hatt en enkel åpning på 2023/24-sesongen.

Fem bortekamper

Sesongen startet med en tøff bortekamp på Stamford Bridge. Mauricio Pochettinos menn har ikke startet sesongen bra, men argentinerens lag er utvilsomt et av Englands mest talentfulle om ting først klaffer.

Etter åpningsrunden ventet en hjemmeseier mot Bournemouth, som de fleste vil betrakte som den enkleste kampen så langt. Tre poeng i tøffe kamper mot Newcastle og Aston Villa, ble etterfulgt av en ny seier mot Wolves på Molineux, et sted Manchester City reiste fra med null poeng for en uke siden.

Deretter har høytflyvende West Ham kommet på besøk, før to tøffe bortekamper mot Tottenham og Brighton avsluttet den andre perioden med kamper denne høsten.

2-2: Mohamed Salah og Liverpool lå lenge an til å ta tre poeng på søryksten, men måtte til slutt ta til takke med en uavgjort.

2-2: Mohamed Salah og Liverpool lå lenge an til å ta tre poeng på søryksten, men måtte til slutt ta til takke med en uavgjort.

Liverpools ligakamper så langt:

Chelsea 1-1 Liverpool

Liverpool 3-1 Bournemouth

Newcastle 1-2 Liverpool

Liverpool 3-0 Aston Villa

Wolverhampton 1-3 Liverpool

Liverpool 3-1 West Ham

Tottenham 2-1 Liverpool

Brighton 2-2 Liverpool

Jürgen Klopps mannskap har allerede møtt seks lag som mange forventer havner blant topp 10 denne sesongen (Bournemouth og Wolves er unntakene). Det er også blitt spilt fem bortekamper. Nå venter en langt lysere  periode for tyskeren og hans lag.

SEIER: Darwin Nunez og Liverpool tok tre poeng på Molineux i september. I fjor endte den samme kampen med et 0-3 tap.

SEIER: Darwin Nunez og Liverpool tok tre poeng på Molineux i september. I fjor endte den samme kampen med et 0-3 tap.

Lystigere kampprogram

Den første kampen etter landslagspausen skal spilles på Anfield, og det er ingen andre enn byrival Everton som står på motsatt banehalvdel. Et slikt oppgjør er aldri enkelt, men blåtrøyene har sjelden sett svakere ut enn denne sesongen.

Helgen etter derbyet venter Nottingham Forest (13. plass), Luton (17. plass) og Brentford (15. plass), før høstens siste landslagspause står for tur. Det er duket for fire oppgjør, som alle bør ende med tre poeng.

Ian Doyle i Liverpool Echo har omtalt terminlisten i sin spalte før landslagspausen. Han skriver at forskjellene fra fjoråret er enorme. Da lå Liverpool syv og åtte poeng bak City og Arsenal etter åtte serierunder.

«Blant lagene i toppen av tabellen har også Tottenham, Manchester City og Aston Villa spilt fem bortekamper så langt. Arsenal og Manchester United har spilt fem på eget gress, og for sistnevnte er det kanskje enda en bekymring å ta i betrakning», skriver Doyle.

Han skriver videre at 2023/24-sesongen er Klopps fjerde beste start siden han tok over på Anfield.

«Liverpool er absolutt ikke i verdenstoppen ennå, men de røde har hatt en mer akseptabel start, som fortsatt kan vise seg å bli en fantastisk sesong».

Til helgen skal LFC Women spille på Anfield

Til helgen skal LFC Women spille på Anfield

Matt Beard og hans lag har startet sesongen på fantastisk vis.

Ni Liverpool-spillere er tatt ut på alderbestemte landslag

Ni Liverpool-spillere er tatt ut på alderbestemte landslag

U21-trener Barry Lewtas vil mangle flere nøkkelspillere mot Blackpool i EFL Trophy.