Et tegn på at Klopps «nye» prosjekt er langt fra fullført

Liverpool har fortsatt en av Premier League eldste førstelagstropper.

I sommerens overgangsvindu hentet Jürgen Klopp fire spillere til førstelagstroppen, og tre av dem kan fint betraktes som unge spillere.

Alexis Mac Allister (24), Dominik Szoboszlai (22) og Ryan Gravenberch (21) senket gjennomsnittsalderen i troppen, mens Wataru Endo (30) økte den noe.

Denne uken har nettstedet Football Observatory kommet ut med sin liste over gjennomsnittsalderen i lag fra titalls ligaer, og selvfølgelig også Premier League.

Jürgen Klopps «nye» lag ender på en 15. plass så langt denne sesongen.

*Statistikken baserer seg på startoppstillinger, og ikke tropper.

Kilde: Football Observatory.

Kilde: Football Observatory.

Flere nevneverdige statistikker

Liverpools 15. plass kan selvfølgelig tyde på at Klopp fortsatt foretrekker sine mer rutinerte menn i Premier League-kamper, og ikke yngre spillere som Harvey Elliott, Jarell Quansah og Ben Doak. Likevel er det poenger som er verdt å merke seg.

Konkurrenter som Chelsea, Arsenal og Tottenham har betraktelig lavere aldere i sine startoppstillinger, noe som kan tyde på at tyskeren er langt fra ferdig med sitt Liverpool 2.0.

Virgil van Dijk, Joel Matip, Mohamed Salah og Alisson, som alle er over 30 år, er blant flere spillere som drar snittet betraktelig opp, og det er nok ikke mange år (untatt Alisson) før flere av dem forsvinner.

Ifølge statistikken til Football Oberservatory har hele 32,3% av Liverpools spillere i startoppstillingen vært over 30 år denne sesongen.

Det er imidlertid også gode tall, for 42,1% er i aldersgruppen 24 år og yngre. Dette gjelder selvfølgelig spillere som Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Curtis Jones og Cody Gakpo.

En god miks er kanskje alltid det beste, men det vil være overraskende om ikke ser til overgangsmarkedet igjen i januar eller til sommeren for å fortsette å bygge det «nye» av Liverpool-laget.

– Vi er veldig stolte av ham

– Vi er veldig stolte av ham

U21-manager Barry Lewtas blir glad når unggutter som Jarell Quansah slår gjennom på førstelaget.

Tiden er inne for å nedskalere bruken av VAR

Tiden er inne for å nedskalere bruken av VAR

Bruk VAR der det fungerer, og skrot det i resten av tilfellene.

Kommentar 11.okt 12:49