– Vi er veldig stolte av ham

U21-manager Barry Lewtas blir glad når unggutter som Jarell Quansah slår gjennom på førstelaget.

Jarell Quansah har nok vært en overraskelse for mange denne sesongen, men for U21-manager Barry Lewtas er det ingen sjokk at midtstopperen nå har fått muligheten på førstelaget. 

– Jeg har fulgt med på han hele veien siden han var tolv år, og jeg er veldig glad for at han nå har fått muligheten og tatt vare på den, og han vet at det er mye hardt arbeid i vente, sier Lewtas til liverpoolfc.com. 

Før sesongen var et halvår på utlån i Bristol Rovers i vår det eneste 20-åringen hadde av erfaring med seniorfotball. Nå har han startet kamper i Premier League, ligacupen og Europa League, og vunnet samtlige fem kamper han har vært involvert i med de røde. 

– Han har gjort det veldig bra, og vi er veldig stolte av ham, sier Lewtas. 

Drømmen i oppfyllelse

Han følger sine unge spillere nøye, enten de slår gjennom i Liverpool eller i andre klubber. 

– Vi er stolte av alle sammen, enten de spiller på førstelaget, drar på utlån eller finner seg en ny klubb permanent. Alle drømmer om å kunne leve av å være en profesjonell fotballspiller, men det store målet når de kommer hit er selvsagt å slå gjennom for Liverpool. Denne sesongen har Jarell oppnådd sin drøm i form av å få debuten, og han har gjort det veldig bra og vært et solid tilskudd til troppen, sier Lewtas.

Akademitreneren tror ikke den tidlige suksessen vil gå til hodet på stopperen fra Warrington. 

– Han er ydmyk og vet at dette bare er starten. Han vil utvilke seg, og da kunne han ikke vært på et bedre sted, sier Lewtas. 

En annen akademispiller som har fått smake på livet med førstelaget denne sesongen er Luke Chambers. Også han tilbrakte vårsesongen på utlån, da han spilte fast for Kilmarnock i skotske Premiership. Han fikk sin debut med et kort innhopp mot Leicester i ligacupen. 

– Han stod over sesongoppkjøringen på grunn av skade, men har jobbet hardt for å komme tilbake, og nå trener han regelmessig med førstelaget. Det å få sin debut er et spesielt øyeblikk, og spesielt når han har vært i klubben siden han var seks år, sier Lewtas. 

Det er ingen tvil om at det gror godt på Liverpools akademi, og på U21-laget finner vi også spillere som Bobby Clark og Kaide Gordon, som også har vært å se i og rundt førstelaget de siste årene. 

Liverpools U21-lag tapte tirsdag kveld 5-2 borte mot Blackpool i EFL Trophy, der ungguttene får prøve seg mot seniorlag. De røde står med tre poeng etter to kamper i turneringen før den avgjørende kampen mot Barrow i gruppespillet. 

Et purungt U21-lag holdt på å sjokkere gamletreneren, men alt raknet i sluttminuttene

Et purungt U21-lag holdt på å sjokkere gamletreneren, men alt raknet i sluttminuttene

Paul Glatzel og Mateusz Musialowski scoret, men det holdt ikke for Liverpool i kveld.

Ble fulgt av alle toppklubbene i Premier League - valgte Liverpool

Ble fulgt av alle toppklubbene i Premier League - valgte Liverpool

Trey Nyoni er et av flere talenter som ble hentet til akademiet i sommer.