Etter VAR-fiaskoen Tottenham - Liverpool ble det i helga brukt en ny VAR-protokoll

Liverpools kontroversielle tap i London har fått konsekvenser.

Toppoppgjøret på Tottenham Hotspur Stadium 30. september inneholdt det meste, og noe av det var så surrealistisk og amatørmessig at det knapt var til å tro.

Hvor ofte er det at en fotballkamp utløser nasjonal debatt om dommere, VAR, standarder og regelverk?

Stort bedre ble det ikke av lydklippene fra PGMOL (dommerforeningen).

Her fikk vi innblikk i hvordan VAR-dommer Darren England tabbet seg ut da han trodde at den originale avgjørelsen var å gi målet, og sier «sjekk fullført».

Når England og VAR-assistent Daniel Cook oppdaget feilen var det for sent.

Protokollen er endret som en følge av Liverpool-fadesen

Nå har det blitt tatt grep for å forhindre at noe lignende skal skje igjen. Forhåpentligvis gir dette effekt.

Tiden er inne for å nedskalere bruken av VAR

Bruk VAR der det fungerer, og skrot det i resten av tilfellene.

Kommentar 11.okt 12:49
Dette sier Howard Webb om Diaz-offsiden

Michael Owen og dommersjefen vurderte situasjonen i en fersk episode av «Mic’d Up».

I helgas storkamp mellom Chelsea og Arsenal ble det under Sky Sports sending bekreftet at dommerne nå vi si «baneavgjørelse bekreftet», før de går videre for å vurdere en hendelse og avslutter med «sjekk fullført».

Dette ble forklart i forbindelse med at Cole Palmer felte Gabriel Jesus, og det ble sjekket for et mulig rødt kort.

London-derbyet på Stamford Bridge endte 2-2. Arsenal lå lenge under med to mål, men scoret to ganger på syv minutter i andre omgang. «The Gunners» er med det poenget foran Liverpool. Chelsea er åtte poeng bak.