Fluminense nektet å selge for å holde liv i Copa Libertadores-drømmen. I natt ble de klare for finale

Liverpool ønsket å styrke midtbanen sin ytterligere ved å hente den 22 år gamle brasilianeren Andre fra Fluminense i sommer, men den sør amerikanske klubben nektet å selge for å holde liv i Copa Libertadores-drømmen.

Fluminense-president Mario Bittencourt har bekreftet at han avviste Liverpools forsøk på å signere midtbanespilleren Andre i sommerens overgangsvindu.

Liverpool ønsket å forsterke midtbanen sin ved å hente inn brasilianeren før 1. september etter at Fabinho og Jordan Henderson forsvant til Saudi-Arabia.

I et intervju med ESPN Brasil sa Bittencourt at Liverpools administrerende direktør (Billy Hogan) kontaktet han direkte.

– Jeg svarte til ham: «Min venn, jeg selger ikke spillere nå, og jeg leverer dem ikke nå. Hvis du vil kjøpe nå, og først få spilleren i januar, kan vi begynne å snakke. Ellers må du vente til desember, så kan vi snakke da.»

VILLE STYRKE MIDTBANEN: Jürgen Klopp og Liverpool ville styrke midtbanen ytterligere i sommer, men fikk nei.

VILLE STYRKE MIDTBANEN: Jürgen Klopp og Liverpool ville styrke midtbanen ytterligere i sommer, men fikk nei.

– Det er en avtale mellom oss og spilleren og agenten, om at han vil skal til slutten av året, sa Bittencourt.

– Spilleren og agenten hans har fulgt avtalen helt, og forteller oss om all interesse som kommer inn fra andre klubber.

Vil vinne Copa Libertadores

Fluminense er motvillige til å la Andre dra før slutten av sesongen, ettersom laget kjemper om seier i Copa Libertadores, som er sør amerikas svar på Champions League.

I natt sikret Fluminense seg en plass i finalen av Copa Libertadores, etter å ha slått Internacional 4-3 sammenlagt i semi-finalen. Etter å ha spilt 2-2 på hjemmebane på torsdag trengte de å få med seg et resultat på bortebane også. Med ti minutter igjen å spille lå de under 1-0 og det så veldig mørkt ut, men med to sene scoringer snudde de kampen og sikret seg finalebilletten.

Den Rio de Janeiro-baserte klubben har aldri vunnet det prestisjetunge trofeet før, så det er veldig forståelig at de ønsker å beholde sine beste spillere til etter at finalen er spilt.

FINALE PÅ HJEMMEBANE: Fluminense spillerne kan sikre klubbens første seier i Copa Libertadores hjemme på Maracana.

FINALE PÅ HJEMMEBANE: Fluminense spillerne kan sikre klubbens første seier i Copa Libertadores hjemme på Maracana.

Årets finale blir nok litt ekstra spesiell for Fluminense ettersom finalen skal spilles på deres egen hjemmebane Maracana, den fjerde november.

Hvem Fluminense møter i finalen får vi vite natt til i morgen, da møtes Palmeiras og Boca Juniors i den andre semi-finalen, som endte 0-0 i første kamp.

Vinneren av finalen skal i tillegg spille VM for klubblag som arrangeres i Saudi Arabia i desember, hvor de blant annet møter Manchester City.

Potensiell Thiago erstatter?

Andre, som er inkludert i Brasils landslagstropp til de kommende VM-kvalifiseringskampene, har ofte blitt nevnt som en langsiktig erstatter for Thiago i Liverpool.

22-åringen er under kontrakt med Fluminense frem til desember 2026 og han er en nøkkelspiller for trener Fernando Diniz.

Andre har spilt hele 43 kamper denne sesongen og har tiltrukket seg oppmerksomhet fra flere klubber.

Både Liverpool og Fulham hadde angivelig tilbud på mellom 20 og 30 millioner euro avslått av den brasilianske klubben i sommer. Så om de røde følger opp interessen i Januar-vinduet vil de antagelig få kamp fra flere andre klubber om signaturen til den spennende midbanespilleren.

Union-treneren ble nesten signert av Klopp

Union-treneren ble nesten signert av Klopp

Union Saint-Gilloise-sjef Alexander Blessin har forklart hvordan han nesten ble signert av Jürgen Klopp – og har advart Liverpool om at spillerne hans ikke har noe å tape når de entrer gressmatta på Anfield senere i kveld.

VAR, omkamp og veldig lite Royale Union Saint-Gilloise

Les alt som ble sagt på pressekonferansenVAR, omkamp og veldig lite Royale Union Saint-Gilloise

Vi følger Trent Alexander-Arnold og Jürgen Klopps holdt pressekonferanse før møtet med Union Saint-Gilloise.