Union-treneren ble nesten signert av Klopp

Union Saint-Gilloise-sjef Alexander Blessin har forklart hvordan han nesten ble signert av Jürgen Klopp – og har advart Liverpool om at spillerne hans ikke har noe å tape når de entrer gressmatta på Anfield senere i kveld.

De røde møter de belgiske ligalederne til dyst i sin andre gruppespills kamp i Europa League, etter at de vant 3-1 borte mot LASK Linz i første runde. Union, som spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Toulouse i sin åpningskamp, har kun tapt to av tolv kamper i alle konkurranser denne sesongen og har vunnet sine tre siste kamper.

Blessin har avslørt til Liverpool Echo at han nesten ble signert kort tid etter at hans landsmann Klopp tok over ansvaret i Mainz.

– Når han gikk fra å være spiller til å ta over Mainz og planlegge sitt nye lag så ringte han meg og spurte hvordan jeg hadde det, så vi kjente hverandre litt der.

– Han sa at vi skulle holde kontakten, og jeg hørte aldri noe tilbake! For noen år siden møttes vi på en veldedighetskamp, og da snakket vi litt. Det er ikke slik at vi kjenner hverandre veldig godt, så det er det eneste jeg kan si om det.

SKULLE HOLDE KONTAKTEN: Jūrgen Klopp glemte å holde kontakten med Union-trener Blessin.

SKULLE HOLDE KONTAKTEN: Jūrgen Klopp glemte å holde kontakten med Union-trener Blessin.

Stort å spille på Anfield

Om å spille på Anfield innrømmet Blessin: «Det er en stor ting. Jeg smiler over hele ansiktet, så det er fint å spille her. Da jeg så spillerne ta bilder tidligere, tok jeg noen bilder, og det er fantastisk å være på stadion og spille på denne stadion. Vi skal gjøre vårt beste for å vise en god prestasjon.

– Vi vet kvaliteten på Liverpool-laget, vi trenger ikke å snakke om det. Det er fantastisk, og å ha denne følelsen i morgen vil være en fin ting.

– Jeg håper at vi viser mot og kvalitet og ikke tenker at dette taper vi. Vi har ingenting å tape. Det er en storkamp, og vi må bare nyte det. Dette er en veldig stor kamp for oss, helt klart. Guttene fortjener dette. Jeg er overbevist om at vi kan gjøre en god prestasjon.

Kan overaske?

Union er ubeseiret i sine seks siste bortekamper i europeisk konkurranse og nådde kvartfinalen i Europa League forrige sesong før de ble eliminert av Xabi Alonsos Bayer Leverkusen.

OVERMANN: Det var den tidligere Liverpool-yndlingen Xabi Alonso som slo ut Union i kvarfinalen av Europa League i fjor.

OVERMANN: Det var den tidligere Liverpool-yndlingen Xabi Alonso som slo ut Union i kvarfinalen av Europa League i fjor.

Og på spørsmål om laget hans kunne ta en overraskende seier på Anfield, sa Blessin: «Vi trenger at to ting skjer i kampen. Vi trenger en virkelig perfekt dag, og de trenger en dårlig dag. Hvis disse to tingene skjer, har vi en sjanse. Vi skal gjøre alt vi kan og er ikke bare her for å drikke kaffe og ha det fint, vi vil ta med oss noe og vise kvaliteten vår.»

– Jeg tror Liverpool vil endre noen spillere for å gi starterne litt hvile, men vi får se. Levering av dødballer og cornere kan garantert være et våpen. Når vi snakker om 90 minutter og en intens kamp, kommer det alltid an på hvordan strukturen din er og hvordan du bruker momentumet ditt.

– Hvordan vi har spilt i de siste kampene betyr at vi kommer hit med selvtillit, men vi trenger en virkelig perfekt dag.

Liverpool - Union Saint-Gilloise spilles torsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Ballen var en av grunnene til at offsideteknologien ikke ble innført denne sesongen

Ballen var en av grunnene til at offsideteknologien ikke ble innført denne sesongen

Etter helgens VAR-skandale har det igjen blitt stilt spørsmål ved VAR-teknologien, og hvorfor ikke nyere systemer, som vi så i bruk under fjorårets VM, har blitt innført i Premier League også.

Den nye tribunen ser ut til å nærme seg – mange flere seter enn i sist hjemmekamp

Den nye tribunen ser ut til å nærme seg – mange flere seter enn i sist hjemmekamp

Det ser ut til å jobbes godt på Anfield Road Stand