– Gutta tjente ti ganger mindre, men gikk kledd i dyrere klær og hadde store egoer

Tidligere akademispiller forteller om kulturforskjellen mellom Liverpool og lavere divisjoner i England.

Det er kanskje få som husker akademispilleren Joe Maguire, men venstrebacken trente faktisk med Jürgen Klopp og førstelaget i starten av tyskerens Liverpool-karriere.

Etter å ha kommet til klubben i 2003, var han en del av ungguttene som banket på døren til Klopp i 2015/2016-sesongen.

En vinterdag i januar kom muligheten da Liverpool-treneren ville ha ham innpå mot Exeter på Anfield i en tidlig runde av FA-cupen.

– Vil du spille sentral midtbane eller høyremidtstopper, spurte Klopp ham på sidelinjen.

Et spesielt spørsmål for Maguire, som tidligere knapt hadde spilt et annet sted enn på venstrebacken. Nå skulle han få Anfield-debuten i en uvant posisjon.

– Jeg tenkte bare «jeg spiller venstreback!», men av en eller annen grunn sa jeg midtbane. Så kom Pep Lijnders, som hadde trent meg på reservelaget, bort til oss og sa «Nei, midtstopper! Joe har aldri spilt midtbane i hele sitt liv», mimrer 27-åringen i et intervju med The Athletic.

STORT ØYEBLIKK: Kevin Stewart og Joe Maguire på vei inn i garderoben før kampen mot Exeter.

STORT ØYEBLIKK: Kevin Stewart og Joe Maguire på vei inn i garderoben før kampen mot Exeter.

Den kvelden spilte Maguire 13 minutter på høyre midtstopperplass. Kampen endte skuffende for Liverpool, som bare klarte 2-2 mot Exeter.

– Jeg antar at de fleste foretrekker at laget leder 3-0 eller 4-0 når debuten kommer, men jeg husker kvelden som vindfull, og banen var som en sølete åker. Men du tar alltid slike sjanser uansett, sier han.

Muligheten for å spille for førstelaget kom ikke igjen for Maguire. Etter et år til på Liverpools reservelag, meldte han overgang til Fleetwood i 2017, så til Crawley, Accrington og Tranmere. Ha la skoene på hyllen i fjor, 26 år gammel.

– Jeg var alltid realistisk når det gjaldt Liverpool. Jeg var i gapet mellom førstelaget og reservene, og var fornøyd med den tilværelsen.

En spesiell opplevelse

Overgangen til Fleetwood, som da kjempet om opprykk til Championship, ble alt annet enn vellykket. Han følte seg aldri ønsket i klubben, noe som overrasket ham.

– Jeg kan ikke sette fingeren på det, men jeg fikk følelsen av at det ikke var det riktig stedet. Jeg husker at jeg kjørte hjem og tenkte «Jeg angrer på dette». Jeg ville egentlig aldri være der, sier Maguire om tiden i League One-klubben.

MISTRIVDES: Joe Maguire spilte bare 12 kamper for Fleetwood Town, før han reiste videre til Crawley.

MISTRIVDES: Joe Maguire spilte bare 12 kamper for Fleetwood Town, før han reiste videre til Crawley.

27-åringen ser tilbake på tiden i Liverpool som den beste perioden i karrieren sin, i en klubb han beskriver som en familie. Det fikk han aldri oppleve igjen.

– Hos Liverpool hadde du folk som Jordan Henderson, som var en flott rollemodell, og alle spillerne var ekstremt ydmyke. De kjørte ikke rundt i dyre biler eller gikk kledd i flotte klær. De tok seg tid til å spørre om hvordan du og familien hadde det, sier han.

I Maguires andre klubber var stemningen helt annerledes, og det likte han svært dårlig.

– Plutselig så du dyre biler, som selvfølgelig var leaset. Gutta tjente ti ganger mindre, men gikk kledd i dyrere klær, hadde store egoer og var enda mer selvsikker. Jeg husker at jeg tenkte «Herregud, hva har skjedd her?».

2015: Joe Maguire skryter hemningsløst av kulturen innad i Liverpool.

2015: Joe Maguire skryter hemningsløst av kulturen innad i Liverpool.

Situasjonen i de lavere divisjonene begynte å påvirke Maguire, som til slutt valgte å legge skoene på hyllen.

– I Liverpool stod jeg opp 06:00, gjorde 100 armhevinger og drakk en proteindrikk. Jeg presset meg selv hele tiden, for kulturen var slik. Når jeg reiste andre steder, stod jeg opp med en lammende følelse. Den kulturen var ikke til stede, og det påvirket tankesettet mitt.

Etter at Maguire avsluttet karrieren, har han startet sin egen bedrift, tatt flytimer på fritiden og lever et bedre liv uten profesjonell fotball. Du kan lese hele hele The Athletic-artikkelen om ham her.

– Når de snakker til meg, sier jeg ofte «hæ!?»

– Når de snakker til meg, sier jeg ofte «hæ!?»

Ryan Gravenberch sliter med å forstå Liverpools scousere.

Ble sett på som Sterlings erstatter i 2015 - nå er han klar for engelsk femtedivisjon

Ble sett på som Sterlings erstatter i 2015 - nå er han klar for engelsk femtedivisjon

Jordon Ibe har hatt en svært utfordrende karriere etter at han forlot Liverpool.