Ble sett på som Sterlings erstatter i 2015 - nå er han klar for engelsk femtedivisjon

Jordon Ibe har hatt en svært utfordrende karriere etter at han forlot Liverpool.

– Han er en god gutt og et stort talent, en svært dyktig spiller. Han har et godt grunnspill, og han føler seg bra akkurat nå, men han må jobbe med noen ting, og han har mye å lære. Hvis han er forberedet på dette, vil alt være bra.

Jürgen Klopps Jordon Ibe-sitat fra 2015 er nesten uvirkelig å tenke på åtte år senere. Kantspilleren, som ble sett på som Raheems Sterling erstatter etter overgangen til Manchester City, klarte aldri å leve opp til forventningene.

Det tidligere stortalentet spilte 41 kamper for tyskerens lag i 2015/16-sesongen før han forsvant videre til Bournemouth. Siden den gang har karrieren gått i nedoverbakke.

Etter fire år med begrenset spilletid og mentale problemer, forlot Ibe sørkysten og ble en del av Waynes Rooneys Derby-lag. Det ble heller ingen suksess, og sommeren 2021 ble han frigitt av klubben.

Deretter gikk fortsatte karrieren i den tyrkiske klubben Adanaspor, men heller ikke det ble en vellykket historie for kantspilleren. Nå er han klar for Ebbsfleet Town i engelsk National League (5. divisjon), syv år etter han forlot Anfield.

Ser lyst på fremtiden

– Jeg ønsker bare å komme tilbake, vise folk hva jeg faktisk kan og spille fotball, sier Ibe i forbindelse med overgangen.

Få, om noen, ville trodd at den en gang så talentfulle Liverpool-spilleren ville befinne seg utenfor det engelske ligasystemet i sin beste alder, men slik kan det gå med unge gutter i toppfotballen.

–Jeg har jobbet hardt for å være i en posisjon der jeg kan fokusere på fotball og tro på meg selv. Det er godt å være tilbake, men jeg visste at det var viktig å være frisk og forberedt når denne muligheten kom.

Ibe har tidligere være åpen om at han i store deler av fotballkarrieren har slitt med depresjon. Nå kan mye tyde på at 27-åringen endelig er på vei tilbake og klar for å spille fotball igjen.

– Treneren og staben (i Ebsfleet) har bygget opp formen min, og jeg er veldig fornøyd med å kunne fokusere på fotballen samtidig som jeg blir kontinuerlig støttet.

Vi ønsker Jordon Ibe lykke til i sin nye klubb, og håper Ebbsfleet-overgangen kan markere starten på en vellykket karriere for den ikke altfor gamle kantspilleren.

Lar seg inspirere av lagkameratene på landslaget

Lar seg inspirere av lagkameratene på landslaget

Trent Alexander-Arnold forsøker stadig å utvikle seg.

Nunez har syv målgivende for Liverpool. Alle har gått til samme mann

Nunez har syv målgivende for Liverpool. Alle har gått til samme mann

Darwin Nunez og Mohamed Salah har funnet hverandre ute på banen.