Jordon Ibe skulle bli «den nye Sterling». Nå er han klubbløs og saksøker gamleklubben

Det har ikke gått bra for Jordon Ibe etter etter at han forlot Liverpool.

Sommeren 2015 ble Raheem Sterling solgt til Manchester City for 49 millioner pund, etter en lang prosess der Sterling stilte opp i et BBC-intervju for å bekrefte at han ikke kom til å signere en ny kontrakt med Liverpool.

Samtidig som Sterling forsvant ut dørene, var det mange Liverpool-supportere som så mot andre talentfulle unggutter klubben allerede hadde i sine rekker, og Jordon Ibe var en spiller mange hadde stor tro på. Ibe hadde fått førstelagsdebuten sin allerede i 2012/13-sesongen

Ibe spilte 41 kamper i alle turneringer for Liverpool i 2015/16-sesongen, da Sterling var borte, men det ble ganske tydelig at han kanskje ikke var av helt samme kaliber. Han fikk spilletid både under Brendan Rodgers og Jürgen Klopp, og scoret fire mål den sesongen. Det var de fire han scoret på sine 58 kamper i den røde drakten.

Rekordsalg

Sommeren 2016, året etter at Sterling var solgt til Manchester City, var det Ibe som var på flyttefot. Liverpool aksepterte et bud på 15 millioner pund fra Bournemouth, som på den tiden spilte i Premier League.

I avtalen fikk sportsdirektør Michael Edwards inn muligheten til tilbakekjøp, i tillegg til prosenter av videresalg. 20-åringen var talentfull, men dette var en avtale som var for god til at Liverpool kunne si nei. Samme sommer kjøpte Liverpool Sadio Mané fra Southampton for 34 millioner pund.

15 millioner pund var ny overgangsrekord for Bournemouth, som senere har slått den overgangsrekorden tre ganger, blant annet ved kjøp av Dominic Solanke fra Liverpool, som for tiden opplever sportslig suksess på sørkysten.

Slik skulle det ikke gå for Ibe.

Klubbløs fem år etter

Ibe spilte 26 kamper i sin første sesong for Bournemouth, uten å tegne seg for en eneste scoring eller målgivende. I 2017/18-sesongen hadde han sin beste sesong, med to mål og seks målgivende på 38 kamper i alle turneringer.

I 2018/19 var han inn og ut av laget, og endte opp med tre mål og én målgivende på 24 kamper. I 2019 ble han dømt for å ha kjørt videre etter å ha kræsjet med sin Bentley, og mistet sertifikatet i 16 måneder. 2019/20-sesongen var spesielt vanskelig sportslig, med kun fire kamper, der kun to av dem var i Premier League.

KLUBBLØS: Jordon Ibe er for tiden klubbløs. Det har han vært siden i fjor sommer.

KLUBBLØS: Jordon Ibe er for tiden klubbløs. Det har han vært siden i fjor sommer.

Forrige sesong returnerte han til Derby, der han hadde hatt et godt låneopphold i 2014/15-sesongen med fem mål på 20 kamper. Han signerte en toårskontrakt med klubben som er ledet av Wayne Rooney. Han spilte kun tre minutter før Derby, før han ble frigitt i sommer. Etter det brakk han foten.

Ibe har nylig fylt 26 år, og er for tiden klubbløs. Han har vært åpen om at han sliter med depresjon. 

– Det er tøffe tider generelt på grunn av denne pandemien. Jeg vil få orden på meg selv og denne situasjonen, og det er jeg 100 prosent forpliktet til, ikke bare for min familie, venner og min nydelige datter, men for meg selv. Jeg ønsker å beklage til alle supporterne mine rundt om i verden. Jeg er på et mørkt sted og sliter med depresjon, sa han til BBC i januar 2021

Saksøker gamleklubben

The Telegraph rapporterer nå at Ibe går til sak mot Bournemouth, etter at de holdt tilbake utbetalinger rundt såkalte «image-rights» etter at karrieren hans gikk nedover. 

Ibe skulle få ekstra betalt på grunn av sin kommersielle status, og som for eksempel draktsalg, skriver Telegraph. Fordi 26-åringen var involvert i utenomsportslige problemer, og mistet sertifikatet, føler klubben at de kan holde tilbake de ekstra utbetalingene for de siste 12 månedene av kontrakten hans.

Representantene hans skal ha vært i forhandlinger med Bournemouth, men for seks måneder siden var det klart at de ikke kom noen vei, og nå ender saken i retten.

Vi krysser fingrene for at Ibe får orden på karrieren sin igjen.