Lar seg inspirere av lagkameratene på landslaget

Trent Alexander-Arnold forsøker stadig å utvikle seg.

Trent Alexander-Arnold er tilbake i landslagsvarmen og er ikke så langt unna å være en del av Gareth Southgate sin foretrukne førsteellever. Kanskje er det som midtbanespiller han har best mulighet til å få minutter under Southgate. På fredag startet han som høyreback før han ble flyttet opp på midtbanen den siste halvtimen da Australia ble slått 1-0 i en privatlandskamp på Wembley. 

Ifølge Sofascore var det ingen utespillere som leverte til en høyere karakter enn Trent, og han var også tredje sist på Ollie Watkins sin matchvinnerscoring. 

For et halvt år siden så det ikke like lyst ut med tanke på landslagskarrieren til Trent. I mars ble han utelatt av troppen, og i juni måtte han stå over på grunn av skade. Men den nye rollen på klubblaget har fått Southgate til å åpne øynene. 

– Det kan vise seg at jeg kanskje er mer effektiv sentralt i banen, og kanskje er det der jeg skal spille fremover. Men hvem vet? Jeg kan bare spille i den posisjonen jeg blir bedt om å spille, sier Trent ifølge Liverpool Echo

Tar til seg lærdom

At 24-åringen trives på landslaget virker det å være liten tvil om. På treningsbildene ser vi som regel en smilende scouser som ser ut til å komme godt overens med lagkameratene. 

Høyrebacken sier at han også forsøker å lære av de han spiller sammen med for England. 

– James Maddison er for eksempel veldig god til å motta ballen og ta den med seg når det er lite rom. Jeg lærer mye bare av å være på banen sammen med spillere som Declan Rice, Jude Bellingham og Hendo, og å se hvilken ro John Stones spiller med. Jeg følger nøye med på det alle gjør og stiller gjerne spørsmål. Det ser jeg ingen grunn til ikke å gjøre, sier Trent, som legger til at også Citys og Belgias Kevin De Bruyne er en spiller han forsøker å lære av. 

Alexander-Arnold håper å danne midtbanetrio sammen med Rice og Bellingham på et tidspunkt. 

– På papiret ser det veldig spennende ut. Declan har vært strålende i flere år, og jeg trenger vel ikke en gang å nevne hva Jude holder på med for tiden!

Trives

I intervjuet forteller Liverpools visekaptein at han aldri har hatt det så fint på landslaget som det han har nå. 

– Jeg har snakket med manageren om å spille mer sentralt i banen, og det synes jeg er veldig spennende, for jeg tror det er der jeg kan være på mitt beste for England, sier han.

Alexander-Arnold sier at han ikke vet hva som er hans beste posisjon, og at det kommer an på hvordan laget er satt opp til å spille. I den nye rollen i Liverpool, der han har frihet til å gå sentralt i banen, kommer han i mange av de samme posisjonene som han gjør på midtbanen til England. 

24-åringen mener han har en spillestil som er ganske unik i toppfotballen. 

– Jeg har alltid følt at jeg er litt annerledes i spillestilen sammenliknet med mange andre. Det er ikke mange som har de samme egenskapene som spiller, og det sier jeg ikke for å virke høy på pæra. Men det er vanskelig å finne noen som spiller på akkurat samme måte som det jeg gjør, sier han.

Tirsdag kommer Italia på besøk til Wembley i EM-kvalifiseringen, og da kan Trent og co sikre billetten til neste års mesterskap i Tyskland.

Liverpool-spilleren står med 21 landskamper og to mål så langt karrieren. 

Nunez har syv målgivende for Liverpool. Alle har gått til samme mann

Nunez har syv målgivende for Liverpool. Alle har gått til samme mann

Darwin Nunez og Mohamed Salah har funnet hverandre ute på banen.

– Tror alle hadde denne kampen i bakhodet i midtuken

– Tror alle hadde denne kampen i bakhodet i midtuken

Rachael Laws ser frem til å spille på Anfield i søndagens Merseyside-derby.