– Han skapte et miljø der alle følte seg verdsatt

Nuri Sahin har akkurat begynt sin egen managerkarriere, og Jürgen Klopp er en av hans største inspirasjonskilder.

Nuri Sahin ble aldri en suksess under Brendan Rodgers da tyrkeren kom til Anfield på utlån fra Real Madrid i 2012.

Et år tidligere hadde han forlatt Jürgen Klopps Dortmund, et lag tyrkeren sannsynligvis aldri burde ha forlatt. Under tyskeren ble Sahin ble en viktig spiller da gultrøyene vant Bundesliga og tok seg til finalen i Champions League tidlig på 2010-tallet.

– Jeg spilte under Mourinho, Hiddink, Terim og Tuchel, men mitt lengste opphold var med Klopp. Han og Bert van Marwijk (tidligere Dortmund-trener) var veldig spesielle for meg.

35-åringen mimrer tilbake til tiden da han hadde Klopp som sjef.

– Han skapte et miljø der alle følte seg verdsatt. Han ønsket at alle skulle føle seg ansvarlige, bli verdsatt og ansett som viktige, sier Sahin til Tribal Football.

ETTER KLOPP: Nuri Sahin spilte scoret tre mål og leverte tre målgivende pasninger på 12 kamper i Liverpool.

ETTER KLOPP: Nuri Sahin spilte scoret tre mål og leverte tre målgivende pasninger på 12 kamper i Liverpool.

En inspirasjonskilde

Etter at Sahin returnerte til Real Madrid i 2012, reiste han videre til Dortmund et år senere for å gjenforenes med Klopp. Store skadeproblemer satte imidlertid en stopper for 35-åringen, og i 2018 reiste han til Werder Bremen.

I 2021, bare et år etter at han la fotballskoene på hyllen, ble han hovedtrener for tyrkiske Antalyaspor i hjemlandet. Med seg i bagasjen hadde han flere års erfaring med Klopps lederegenskaper.

– Hvis jeg kommer inn på kontoret om morgenen og ikke sier «tusen takk» og slår av en prat med damen som rengjør, tror jeg ikke det går noen mening for meg å vinne fotballkamper. Balansen mellom å være fotballprofesjonell og å være en ekte person er vanskelig å oppnå, men jeg må aldri glemme den menneskelige siden, forklarer tyrkeren.

ANTALYASPOR: Nuri Sahin startet trenerkarrieren sin for snart to år siden.

ANTALYASPOR: Nuri Sahin startet trenerkarrieren sin for snart to år siden.

Det er ofte en gjenganger at tidligere fotballspillere beveger seg ut på managermarkedet etter at karrieren er over. Sahin vil ikke sammenlignes med Klopp, selv om han tar tatt mye inspirasjon fra ham.

– Jeg prøver å være meg selv. Jeg har bare vært trener i noen få måneder, men akkurat nå føles det som et tiår, ler han og fortsetter:

– Jeg vil skape mine egne ideer, men jeg stoler på det jeg har lært fra mine tidligere trenere. Jeg har også spilt under Thomas Tuchel, og jeg liker hans stil. En god blanding mellom ham og Klopp er nok det beste for meg, avslutter han.

Sahin og Antalyaspor ligger for øyeblikket på en 13. plass i den tyrkiske superligaen.

Liverpool har syv kamper som bør vinnes den neste måneden

Liverpool har syv kamper som bør vinnes den neste måneden

Dominik Szoboszlai og Liverpool er på vei inn i en hektisk, men overkommelig periode.

To Liverpool-spillere returnerer med skader etter landslagspausen

To Liverpool-spillere returnerer med skader etter landslagspausen

Jürgen Klopp har et par ting å tenke på før Merseyside-derby på lørdag.