To Liverpool-spillere returnerer med skader etter landslagspausen

Jürgen Klopp har et par ting å tenke på før Merseyside-derby på lørdag.

Høstens andre landslagspause ble avsluttet natt til onsdag, og i det store bildet har Liverpool og Jürgen Klopp kommet brukbart ut av perioden.

De søramerikanske spillere unngikk skader, og det gjelder også for de fleste spillerne som var opptatt med landslaget både i Europa, Asia og Afrika.

Den skotske duoen, Andy Robertson og Ben Doak, er unntakene. Duoen returnerer til Merseyside med hver sin skade etter spill for Skottland og Skottland U21.

I skrivende stund er det lite informasjon om sistnevnte, som ikke var involvert mot Malta tirsdag kveld.

Det samme gjelder i utgangspunkter for Robertson, men venstrebacken har vært på en skann etter skulderskaden han pådro seg mot Spania.

Ian Doyle i Liverpool Echo skrev tirsdag at Liverpool venter på resultatene, og at det er en fare for at 29-åringen må operere. Da kan han miste flere kamper, avhengig av hvor alvorlig skaden er.

SKADET: Jürgen Klopp må sannsynligvis klare seg uten Andy Robertson en stund.

SKADET: Jürgen Klopp må sannsynligvis klare seg uten Andy Robertson en stund.

Flere kan være tilbake

Med Andy Robertson og Ben Doak sine skader friskt i minne, har Liverpool seks spillere ute med skader for øyeblikket.

Caoimhim Kelleher skadet seg like før landslagspausen og måtte melde forfall til Europa League-kampen mot St. Gilloise den 5. oktober. Returdatoen til 24-åringen er ikke kjent.

I forsvaret, sammen med Andy Robertson, er også Conor Bradley og Luke Chambers skadet. Det betyr at Kostas Tsimikas er Klopps eneste naturlige venstreback mot Everton.

Det er fremdeles lite informasjon angående Thiago, som enda ikke har vært i spill for Liverpool denne sesongen. Stefan Bajcetic har vært skadet i snart en måned, og forventes tilbake i spill veldig snart. Ellers kan Klopp velge fra en skadefri midtbane, bortsett fra suspenderte Curtis Jones.

Diogo Jota forventes å returnere til troppen etter å ha stått over Brighton-kampen med sitt røde kort. Cody Gakpo, som ikke var involvert med Nederland, det samme. Angrepsspilleren ble skadet mot Tottenham.

Laguttaket mot Everton blir spennende, både med tanke på skadesituasjonen og når Liverpools søramerikanske spillere er tilbake og tilgjengelig. Vi får se hva Liverpool-treneren finner på.

Kampen fra Anfield sparkes i gang 13.30 lørdag, og sendes direkte på V Sport PL.

Også tredjevalget på venstreback er skadet

Også tredjevalget på venstreback er skadet

Liverpool har kun Kostas Tsimikas skadefri på venstrebacken.

Venter på svar om Robertson må opereres

Venter på svar om Robertson må opereres

Robertson har vært på skann.