Hevder Alonso har «Liverpool-klausul» i den nye kontrakten

Er Xabi Alonso den heteste kandidaten til å ta over tronen etter Jürgen Klopp?

Xabi Alonso skrev nylig under på en ny avtale med Bayer Leverkusen. Den nye kontrakten strekker seg til 2026, og fikk i sommer satt en stopper for spekulasjonene om at suksessmanageren var på vei til en annen klubb. Men det varte ikke lenge. 

Tyske Bild skriver nemlig at spanjolen har sikret seg en klausul i kontrakten som sier at han kan forlate klubben dersom en av hans tre tidligere klubber skulle komme på banen med et tilbud. 

«Alonso forlenget nylig kontrakten med Leverkusen frem til 2026, og der ligger en enighet mellom de to partene om at hvis Alonso får en henvendelse fra Bayern München, Real Madrid eller Liverpool til sommeren, så kan han forlate Leverkusen», skriver den tyske avisen ifølge Get German Football News

Alonso har gjort en formidabel jobb etter at han tok over Leverkusen for et år siden. Da lå de på nedrykksplass etter en forferdelig sesongstart, men 41-åringen førte laget til Europa League-kvalifisering. Nå topper de Bundesliga og er ubeseiret etter sesongens syv første kamper. 

Klopps arvtaker?

Mens mange pekte på Steven Gerrard for noen år siden, er kanskje Alonso nå blitt en hetere kandidat til en dag å etterfølge Jürgen Klopp på Anfield. Spørsmålet er bare om det noen gang kommer til å klaffe med timingen. 

I likhet med Alonso er Klopp på en kontrakt frem til 2026, og Liverpool kommer ikke til å gjøre noen fremstøt på spanjolen før den tid. Det kan imidlertid hende at Real Madrid eller Bayern, der trenersituasjonen ser litt mer usikker ut de neste årene, vil komme på banen. 

Alonso har blitt linket til Real Madrid flere ganger allerede og blir rapportert som klubbens fremste kandidat den dagen Carlo Ancelotti takker for seg. I sommer ble han også koblet til Totttenham-jobben før Ange Postecoglou ble ansatt. 

– Jeg vil bli svært overrasket om det ender med et utlån

– Jeg vil bli svært overrasket om det ender med et utlån

Stefan Bajcetic har blitt linket til Sevilla de siste dagene.

Sjokkerende lange reiser venter flere av Liverpool-spillerne i landslagspausen

Full oversikt:Sjokkerende lange reiser venter flere av Liverpool-spillerne i landslagspausen

Det samles opp mange bonuspoeng når Klopps mannskap skal representere sine nasjoner.

Innsikt 11.okt 18:31