– Jeg vil bli svært overrasket om det ender med et utlån

Stefan Bajcetic har blitt linket til Sevilla de siste dagene.

Stefan Bajcetic kom som et stjerneskudd på vinteren forrige sesong. Liverpool slet med å få gode resultater i Premier League, og spanjolen ble en slags redning i en svært vanskelig situasjon.

I april kom nyheten om at 18-åringens sesong var over etter en stressrespons i lysken. Mange håpet å se Bajcetic tilbake i pre-season, men det kom for tidlig. Han var tilbake på banen med førstelaget den 21. september mot LASK, med et innhopp mot Leicester like etter, før en ny skade har satt han ut av spill.

Ifølge velinformerte Neil Jones er det ingen bekymring for spillerens helse.

– Hans situasjon er ganske klar: Han må tilbake i full trening, og deretter vil klubben vurdere situasjonen. I en alder av 18 år, var Liverpool forberedt på slike utfordringer, sier journalisten til TeamTalk.

UNG OG GOD: Stefan Bajcetic fikk sitt store gjennombrudd i Liverpool-drakten forrige sesong.

UNG OG GOD: Stefan Bajcetic fikk sitt store gjennombrudd i Liverpool-drakten forrige sesong.

Slike skader på yngre spillere er slett ikke uvanlig, spesielt i en temposterk liga som Premier League. Klubben tar situasjonen med knusende ro, ifølge Jones.

– Det var alltid en risiko for at den økte intensiteten, kombinert med hans naturlige fysiske utvikling, kunne føre til skader og formproblemer. Det er ingen bekymring i Kirkby; det anses som vanlig for en ung, lovende spiller.

Forventer ikke et utlån

Fabrizio Romano var en av journalistene som rapporterte om muligheten for et utlån av 18-åringen.

«Det ser ikke lett ut å spille seg inn i laget igjen med alle de nye signeringene. Liverpool har for øyeblikket ikke tatt noen avgjørelse rundt Bajcetic, så vi får se hva som skjer senere i år», skrev han tirsdag.

La Liga-klubben Sevilla er en av klubbene som viser interesse for den unge midtbanespilleren, men Jones forventer ikke at et utlån blir en realitet.

– Jeg vil bli svært overrasket om det ender med et utlån. Bajcetic er en spiller klubben har stor tro på, og som besitter de naturlige ferdighetene som trengs for å blomstre i en ny versjon av Liverpool. Han er teknisk dyktig, har en klok tilnærming til det defensive spillet og spiller med stor selvtillit.

Et utvalg av Bajcetic-høydepunkter fra 2023:

I fraværet av nevnte Bajcetic og Thiago har Alexis Mac Allister blitt benyttet i den dype midtbanerollen. For øyeblikket er plassen veldig åpen for spilleren som tar muligheten.

– Han ble tildelt mye ansvar i et lag som slet forrige sesong, og det stor spenning knyttet til hva han kan tilføre i en mer samspilt enhet. Å låne han ut i januar ville vært uforståelig i en slik situasjon, avslutter Jones.

En eksakt dato for Bajcetics comeback er ikke fastsatt, men det spekuleres i at han kan være klar for spill igjen etter landslagspausen.

Konate fikk PSG-spørsmål før kampen mot Nederland og van Dijk

Konate fikk PSG-spørsmål før kampen mot Nederland og van Dijk

24-åringen har ingen planer om å forlate Liverpool, selv om han er født og oppvokst i Paris.

Et tegn på at Klopps «nye» prosjekt er langt fra fullført

Et tegn på at Klopps «nye» prosjekt er langt fra fullført

Liverpool har fortsatt en av Premier League eldste førstelagstropper.