Konate fikk PSG-spørsmål før kampen mot Nederland og van Dijk

24-åringen har ingen planer om å forlate Liverpool, selv om han er født og oppvokst i Paris.

Ibrahima Konate har blitt en svært viktig spiller for Liverpool etter overgangen fra RB Leipzig i 2021. 24-åringen har siden blitt en etablert Premier League-spiller og en fast inventar på det franske landslaget.

I opptakten til Konates kamp mot Virgil van Dijks Nederland ble midtstopperen spurt om sin lagkamerat.

– Veldig få forsvarsspillere har klart å få til det han har. Han er en svært god forsvarsspiller og jeg lærer mye av ham. Nå er målet mitt, og han vet det, å bli bli enda bedre enn ham, sa han ifølge Liverpool Echo.

I oppfølningsspørsmålet ble franskmannen spurt om hvem som var hans store idol i barndommen. Svaret var en tidligere Paris Saint-Germain-spiller, som kanskje ikke er like populær blant Liverpools supportere.

I DEN BLÅ DRAKTEN: Sergio Ramos spilte for Paris Saint-Germain fra 2021 til 2023.

I DEN BLÅ DRAKTEN: Sergio Ramos spilte for Paris Saint-Germain fra 2021 til 2023.

Ønsket i Paris

– Ramos. Jeg har fulgt ham mye, og han var mitt største forbilde. Men nei, jeg kommer ikke til å svare på hvordan de fikk ham her (Paris). Jeg er fra Paris, men nå er jeg i Liverpool, sa Konate med et smil om munnen.

24-åringen er født og oppvokst i den franske hovedstaden, og storklubben har vist interesse for den robuste midtstopperen ved flere anledninger tidligere.

På landslaget kan det fort bli en snakkis, spesielt med tanke på at fire av hans lagkamerater, Lucas Hernandez, Ousmane Dembele, Kylian Mbappe og Randal Kolo Muani, spiller i hovedstadsklubben.

Etter flere år med stjernekjøp (Neymar, Messi, Cavani, Zlatan) valgte Paris Saint-Germain en ny overgangsmodell denne sommeren. Den innebærer å hente de beste franske spillerne og talentene til klubben.

Da dukker selvfølgelig et navn som Ibrahima Konate opp, en av landets beste midtstoppere. Interessen for 24-åringen vil nok ikke avta i de kommende årene, forutsatt at han klarer å holde seg skadefri.

I sommer hentet klubben franske Randal Kolo Muani, Ousmane Dembele, Lucas Hernandez, Bradley Barcola og Hugo Etikete. I 2024 forsvinner etter alle solemerker Kylian Mbappe, og penger vil bli frigjort. Det er derfor ikke helt usannsynlig at de vil prøve seg på Konate, som tross alt kommer fra Paris.

Sjokkerende lange reiser venter flere av Liverpool-spillerne i landslagspausen

Full oversikt:Sjokkerende lange reiser venter flere av Liverpool-spillerne i landslagspausen

Det samles opp mange bonuspoeng når Klopps mannskap skal representere sine nasjoner.

Innsikt 11.okt 18:31
Et tegn på at Klopps «nye» prosjekt er langt fra fullført

Et tegn på at Klopps «nye» prosjekt er langt fra fullført

Liverpool har fortsatt en av Premier League eldste førstelagstropper.