Wataru Endo om kritikken: – Jeg vet at Liverpool ønsket å signere yngre spillere

Wataru Endo snakker om kritikken mot at Liverpool signerte en 30 åring, og tar Alexis Mac Allister i forsvar.

Fra å ha blitt enige om en britisk rekord-sum på 111 millioner pund for Moises Caicedo fra Brighton, forsøkte Liverpool seg på Romeo Lavia fra Southampton for 50 millioner pund i sommer. Men de defensive midtbanespillerne på 21 år og 19 år endte begge i Chelsea.

Jürgen Klopp og sportsdirektør Jörg Schmadtke, gikk da isteden for 30 år gamle Wataru Endo fra Stuttgart. En fullstendig endring i både profil og pris, for japaneren fikk de for 16 millioner pund.

Etter en litt variabel start fikk Endo torsdag vist hva han er god for, og scoret også med en nydelig heading mot Toulouse. Etter kampen snakket han blant annet om kritikken som kom etter overgangen i august.

– Jeg forstår at folk reagerer siden jeg er 30 år gammel, og jeg vet at Liverpool ønsket å signere yngre spillere. Men det er bare normalt. Jeg brydde meg ikke om hva som ble sagt, jeg måtte bare gjøre jobben min, sier Endo til Liverpool Echo

Han er den eneste spilleren Liverpool har signert som har passert 30 siden Ragnar Klavan kom til klubben.

– Lærer mye av Mac Allister

– Om jeg spiller bra så er det et godt tegn. Ikke bare i dag, men prestasjonene mine blir bedre og bedre, og jeg kan merke at jeg forbedrer meg, så jeg må bare prøve å gjøre jobben hver eneste kamp, sier Endo.

Torsdag fikk han 8 spillerbørsen til Liverpool.no med denne begrunnelsen:

«Spiller på det enkle i starten av kampen og er trygg og god i den dype rollen - riktignok mot relativt svak motstand. Sender Liverpool tilbake i føringen med et nydelig hodestøt, og får tydelig selvtillit av nettkjenningen. Tør i etterkant av målet å stå høyere i presset, samtidig som han har flere gode bidrag offensivt i banen. Svært positiv kamp av japaneren, og en solid søknad til å få prøve seg i Premier League snart.»

Endo leverte prikkfri søknad om startplass i den dype midtbanerollen

Spillersbørs Liverpool-Toulouse:Endo leverte prikkfri søknad om startplass i den dype midtbanerollen

Nå kan det ikke være lenge til Endo får muligheten fra start også i Premier League. Her er vår børs etter Toulouse-kampen.

Kommentar 26.okt 22:53
Leserne var uenige i vår bestemannspris

Folkebørsen etter Liverpool-Toulouse:Leserne var uenige i vår bestemannspris

Supporterklubbens lesere var stort sett enige med vår vurdering av spillerne etter Liverpools seier over Toulouse, men bestemannsprisen ønsket leserne å gi til en annen spiller. Her er folkebørsen.

Som alle vet var Endo bare en av fire nye midtbanespillere som kom inn i sommer. Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai har fått soleklart mest spilletid så langt, men også Ryan Gravenberch har kommet raskt inn i laget. Så langt har Mac Allister blitt foretrukket på defensiv midtbane foran Endo. Japaneren har så langt bare startet en kamp i Premier League, og det var mot Newcastle.

Også Mac Allister har måttet tåle endel kritikk for hvordan han spiller i rollen, men han tas i forsvar av konkurrenten på defensiv midtbane.

– Mac Allister er mer offensiv, men han prøver hele tiden å bli bedre defensivt. For hver kamp han spiller blir han sterkere defensivt. Jeg kan lære mye av ham, og jeg føler vi utfyller hverandre, sier Endo.

Han nevner også Thiago og Stefan Bajcetic som spillere som også kan spille på defensiv midtbane.

– Intenst på trening

Endo merker også stor overgang på hvordan det er på trening i Liverpool. 

– Treningene er er veldig annerledes i Liverpool enn i Stuttgart. Da jeg kom ble jeg litt overrasket over kvaliteten og hvor intenst det er på treningene. Men det er slik jeg ønsker det.

– Jeg har ikke startet så mange Premier Legaue-kamper ennå, så jeg har ikke fått sett forskjellen så mye der. Men mot Newcastle var det en veldig tøff kamp og fysisk, farten og alt annet er annerledes mellom europacupspill og ligaen, mener Endo.

Cooper var på Anfield og så Liverpool nedsable Toulouse, og håper han har lagt en plan som kan hindre Klopps menn

Nottingham Forest-sjefen møtte pressen før helgens kampCooper var på Anfield og så Liverpool nedsable Toulouse, og håper han har lagt en plan som kan hindre Klopps menn

Nottingham Forest-treneren understreket den store oppgaven laget står overfor på søndag, men tror de kan gjøre livet surt for Liverpool.

– Jeg tror ikke han er 30 år biologisk sett!

Klopp full av lovord om Salah etter nok en rekord– Jeg tror ikke han er 30 år biologisk sett!

Salah fikk kun drøye tjue minutter til å markere seg i torsdagens kamp mot Toulouse, men rakk å ta en ny gjev rekord.