Kaide Gordons retur og prestasjonene til den 16-årige stopperen gledet Barry Lewtas

Liverpools U21-trener fant mye positivt å snakke om etter en tøff match.

– Hør, vi spilte mot Benficas andrelag som spiller andredivisjonsfotball mot seniormotstand. For oss, vi har et blandet lag, men jeg synes vi gjorde det veldig bra. Vi hadde noen nye relasjoner på banen som måtte bygges, sier Barry Lewtas til Liverpoolfc.com.

– Noen deler av spillet vårt var utmerket bortsett fra at vi kunne ha gjort litt mer i den siste tredjedelen, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med dem. Vi møter Leeds United borte neste helg i Premier League 2, så vi er tilbake i kamprytme og vi ser frem til det.

Etter å ha tapt 1-2 mot Monaco i den første Premier League International Cup-gruppespillkampen, var det viktig å unngå tap søndag. Uten UEFA Youth League er det også en viktigere turnering for laget.

Mønstret sterk tropp

Derfor stilte Liverpool U21 med et sterkt lag. James McConnell, Jarell Quansah og Calum Scanlon satt alle på benken for førstelaget mot Everton, og ble involvert mot SL Benfica.

– Jarell og Chambo var veldig bra i de 45 minuttene de begge hadde og så måtte gutta som kom på tilpasse seg fordi det var en veldig rask kamp, jeg synes alle bidro veldig godt. Jarell var utmerket i den første omgangen.

16 ÅR: Amara Nallo klarte seg meget godt på midtstopperplass mot et sterkt Benfica-lag.

16 ÅR: Amara Nallo klarte seg meget godt på midtstopperplass mot et sterkt Benfica-lag.

– Utrolig! For James å våre på benken på Anfield i Merseyside-derbyet og så starte for oss, jeg synes han gjorde det veldig godt og gjorde et bra mål. Han viser oss mange forskjellige ting i spillet sitt i år, spiller som en #6, scorer på hode, det bare viser hva han kan gjøre.

Gordon er tilbake, og en 16-åring imponerer

Det har vært stille rundt «Lyn Gordon» på grunn av skade. Etter å ha spilt kun 16 minutter på de siste 19 månedene, fikk 19-åringen nesten en halvtime søndag.

– Det er stort for både oss og for Kaide. Han har hatt litt problemer faktisk, tråkket over, en fotballskade, så han var ivrig etter å komme tilbake. Han ville spille 90 minutter men vi må bare være litt forsiktige. Jeg synes han så sterk ut, han var aggressiv, og desto mer spilletid vi kan gi han jo bedre.

I tillegg til de nevnte navnene utmerker Amara Nallo seg. Midtstopperen kom fra West Ham United i september, og er kun 16 år.

En omgang for Quansah, Chambers og Scanlon, og trolig skal de spille mot Toulose

En omgang for Quansah, Chambers og Scanlon, og trolig skal de spille mot Toulose

U21 tok søndag poeng, samtidig som de nok hadde førstelaget i tankene.

Gjorde comeback etter halvannet år med skade. Nå er han i Europa League-troppen

Gjorde comeback etter halvannet år med skade. Nå er han i Europa League-troppen

Endelig begynner det å lysne for skadeplagede Kaide Gordon.

– Amara var utmerket. Han og Carter Pinnington har spilt ganske regelmessig sammen for oss så langt. Hør, han er bare 16, og jeg tror ikke vi noen gang har spurt en så ung gutt om å spille midtstopper mot seniormotstand. Han bør virkelig være stolt av sin prestasjon.

– Jeg tror det viktigste for Amara er at han spilte godt men ikke lot feil eller momentumskift i kampen påvirke han, så det som hvertfall er sikkert er at han ikke spilte som en 16-åring.

Torsdag 21. oktober, 21:00, kommer Toulose til Anfield for UEFA Europa League-kamp. Sannsynligvis får vi se flere av disse talentene igjen.