Gjorde comeback etter halvannet år med skade. Nå er han i Europa League-troppen

Endelig begynner det å lysne for skadeplagede Kaide Gordon.

Gjennom vinteren i 2021/22-sesongen fikk Kaide Gordon flere muligheter for førstelaget, og høyrekanten så ut som det mest spennende talentet fra Liverpools akademi. Som 17-åring ble han klubbens nest yngste målscorer gjennom tidene i FA-cuptriumfen mot Shrewsbury, og han spilte også fra start i semifinalen i ligacupen mot Arsenal. Men så skulle det gå veldig lang tid før vi fikk se den unge høyrekanten i aksjon igjen, enten det var på trening eller kamp. 

I starten av september var han endelig tilbake, og da hadde det gått mer enn halvannet år siden sist han spilte en spennende kamp. Gordon fikk et innhopp da Liverpools U21-lag tok imot Middlesbrough i Premier League 2 i starten av september, og håpet er at han nå endelig er kvitt skadeproblemene. 

Et godt tegn kan være at unggutten, som fyller 19 år om et par uker, nå er registrert i B-troppen til årets Europa League-sesong. B-troppen er for spillere som er under 21 år og ikke trenger å registreres i den vanlige troppen. 

Akademijournalist Jack Lusby melder på X at Gordon er en av elleve unge spillere som er med i B-troppen, og dermed kan bli benyttet i høstens gruppespill. Harvey Elliott, Jarell Quansah og Stefan Bajcetic er spillerne på listen som er med til torsdagens kamp mot LASK i Linz.

Europa League-troppen

Målvakter: Alisson Becker, Vitezslav Jaros, Caoimhin Kelleher

Forsvar: Joe Gomez, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Kostas Tsimikas, Andy Robertson, Joel Matip, Trent Alexander-Arnold.

Midtbane: Wataru Endo, Thiago Alcantara, Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Curtis Jones, Ryan Gravenberch, Bobby Clark

Angrep: Luis Diaz, Darwin Nunez, Mohamed Salah, Cody Gakpo, Diogo Jota, Ben Doak

I tillegg til dette kommer altså spillerne på B-listen, som er samtlige spillere som er født etter 1. januar 2002 og som har vært i klubben i mer enn to år. 

B-listen:Fabian Mrozek, Jarell Quansah, Conor Bradley, Luke Chambers, Calum Scanlon, Stefan Bajcetic, Harvey Elliott, James McConnell, Melkamu Frauendorf, Kaide Gordon, Lewis Koumas. 

Komplisert skade

Underveis i skadeoppholdet kom det frem at det dreide seg om en komplisert skade for unggutten, og mye handlet om å være tålmodig. 

Det dreide seg om en skade i bekkenet som hadde sammenheng med utfordringer knyttet til Gordons fysiske vekst.

– Det er vanskelig med slike skader, spesielt for unge spillere. Det er komplisert, og kan ikke sammenliknes med et benbrudd, der det er en klar tidsramme for når man er klar igjen, sa U21-manager Barry Lewtas da Gordon nærmet seg comeback i sommer. 

Den tidligere Derby-spilleren var ikke med da U21-laget slo Morecambe i EFL Trophy i midtuken, men kan få en ny mulighet når Wolves U21 kommer på besøk i helgen.

Premiepenger, sluttspill og ranking - slik er reglene i Europa League

Premiepenger, sluttspill og ranking - slik er reglene i Europa League

Europa League likner på Champions League, men har noen forskjeller. Dette er reglene som gjelder for årets turnering.

Innsikt 21.sep 09:46
– Han var helt fantastisk, og jeg er veldig stolt av ham

– Han var helt fantastisk, og jeg er veldig stolt av ham

Virgil Van Dijk fikk muligheten til å skryte av sin «nye» lagkamerat på torsdagens pressekonferanse.