– Han var helt fantastisk, og jeg er veldig stolt av ham

Virgil Van Dijk fikk muligheten til å skryte av sin «nye» lagkamerat på torsdagens pressekonferanse.

På torsdagens pressekonferanse fra Linz var det ikke bare Jürgen Klopp som stilte opp for pressen. Det gjorde også Liverpool-kaptein Virgil Van Dijk, som har stått over de to siste kampene med karantene.

Nederlenderen beskriver perioden som frustrerende, men positiv.

– Lagånden er god, og resultatene har kommet. Nå er jeg tilbake, jeg ser frem til å komme i gang igjen. Jeg var ganske heldig som hadde to landskamper i mellomtiden, ellers ville det vært en lang periode uten kamper, sa Van Dijk.

I løpet av sommeren og sesongstarten har 32-åringen fått en ny konkurrent på midtstopperplass. Jarell Quansah har imponert stort de siste månedene, noe kapteinen selvfølgelig har fått med seg.

– Han var helt fantastisk i helgen (mot Wolverhampton). En vanskelig kamp, men han var solid og klarte å holde hodet kaldt. Det er noe å bygge videre på. Jeg er veldig stolt av ham.

PÅ PLASS: Virgil Van Dijk ga velfortjent skryt til Jarell Quansah på torsdagens pressekonferanse.

PÅ PLASS: Virgil Van Dijk ga velfortjent skryt til Jarell Quansah på torsdagens pressekonferanse.

Mye tyder på at Quansah vil bli værende på Liverpools førstelag denne sesongen. Det er en posisjon de røde har slitt med de siste årene, spesielt med tanke på skader.

Mot LASK Linz vil 20-åringen sannsynligvis få en ny sjanse til å vise seg frem, kanskje ved siden av Van Dijk?

– Han må bare fortsette å jobbe hardt og lære. Liverpool er den perfekte klubben for ham, med et flott miljø og en flott tropp. Han vil bli en viktig spiller for oss nå og i fremtiden, sier kapteinen.

Klar målsetting

Det er ingen tvil om at Liverpool er en klubb som bør kjempe i Champions League, og denne sesongen vil bli Van Dijks første på Anfield uten Europas gjeveste turnering. Det var en skuffelse for et par måneder siden, men nå er det glemt.

– Vi kjempet for det, men vi fortjente det ikke. Vi fortjente Europa League, og vi skal gi alt, er kapteinens klare tale.

Målsettingen for turneringen er allerede satt, selv om den første kampen ikke er sparket i gang enda. Van Dijk vil spille finale i Dublin på slutten av sesongen.

– Vi vil prøve å ta hjem pokalen, men det skjer selvfølgelig ikke over natten. Det må jobbes hardt, og det starter i morgen, fortsetter 32-åringen.

SKUFFELSE: Liverpools forrige forsøk på Europa League-tittelen endte med finaletap i Basel.

SKUFFELSE: Liverpools forrige forsøk på Europa League-tittelen endte med finaletap i Basel.

Ifølge diverse bookmakere er det nettopp Liverpool som er favoritt til å vinne turneringen denne sesongen. Van Dijk mener troppen må holde hodet kaldt og se hvor det fører dem.

– Det er slik verden er for øyeblikket, alt skal snakkes høyt opp eller langt ned. Vi har hatt en god sesongstart, men det er mye som må forbedres. Vi har ingen innflytelse på hva som blir skrevet, så vi bør ikke bekymre oss for det heller, avslutter han.

Van Dijk og Liverpool møter LASK Linz til høstens første Europa League-kamp torsdag kveld. Kampen fra Østerrike kan følges direkte på V Sport 1 og Viaplay fra 18.45.

Jürgen Klopp roser samholdet i troppen før Europa League-premieren

Jürgen Klopp roser samholdet i troppen før Europa League-premieren

Et par dager på tur i Østerrike er ikke et problem for Liverpool, ifølge tyskeren.

Optimisme, fleksibilitet og verdens mest undervurderte spiller

Optimisme, fleksibilitet og verdens mest undervurderte spiller

Liverpool havner fortsatt under, men har fått tilbake evnen til å snu kamper. Den ene spilleren etter den andre står også fram når man trenger det. For en knallstart det har vært på denne sesongen – og nå begynner virkelig moroa!

Podcast 20.sep 19:02