Jürgen Klopp roser samholdet i troppen før Europa League-premieren

Et par dager på tur i Østerrike er ikke et problem for Liverpool, ifølge tyskeren.

Det nærmer seg Europa League-start, og torsdag kveld skal Liverpool måle krefter mot østerriske LASK Linz.

Det er kanskje en ukjent klubb for mange, og de røde er utvilsomt store favoritter før kampen, men Klopp vil ikke undervurdere motstanderen av den grunn.

– Jeg er godt kjent med østerrisk fotball, men jeg har aldri vært Linz. Vi tar denne kampen seriøst, og vi vil få mest mulig ut av den. Vi er ikke arrogante, for vi ønsker å vinne her, sa tyskeren på torsdagens pressekonferanse.

I løpet av få sesonger har LASK jobbet seg opp fra nære konkurs til toppen av østerrisk fotball. Laget fra Linz har deltatt i europeisk fotball de fem siste sesongene.

Klopp vet hva som venter hans lag på den nylige åpnede Raiffeisen Arena.

– De er veldig solide, bruker kantene godt og er gode på frispark. Det finnes ikke enkle kamper, og hvis du lar dem spille, vil de utnytte sjansene sine. Vi har vært i slike situasjoner før og derfor må vi være godt forberedt, sier Liverpool-treneren.

EUROPA LEAGUE: Jürgen Klopp og Virgil Van Dijk møtte pressen i forkant av LASK-kampen.

EUROPA LEAGUE: Jürgen Klopp og Virgil Van Dijk møtte pressen i forkant av LASK-kampen.

Det forventes store rotasjoner i lagoppstillingen i morgen kveld, og unggutter som Ben Doak og Jarell Quansah kan få sjansen. Tyskeren ville ikke avsløre noe.

– Jeg har ingen informasjon å gi dere. Du må nesten vente til i morgen, for vi vil ikke gi (LASK) den fordelen.

Roser samholdet i troppen

I løpet av sommeren forsvant flere viktige brikker Anfield, og nye fjes har ankommet troppen. Det pleier ofte å være et problem i startfasen, men ingenting tyder på at det har svekket Klopps tropp.

– Jeg vet hvor bra vi kan bli, og jeg er spent på potensialet vårt. Det ser virkelig bra ut. Det handler ikke om hva vi kan få, men hva vi kan gjøre med det vi har.

Tyskeren kunne også melde om svært god stemning i troppen.

– Vi var forsinket på flyplassen av en eller annen grunn. Det var tydelig at de trives i hverandres selskap, for de liker å tilbringe tid sammen. Det må vi bruke til vår fordel, sa Klopp.

GODT HUMØR: Jürgen Klopp roser samholdet i troppen.

GODT HUMØR: Jürgen Klopp roser samholdet i troppen.

I en typisk David-mot-Goliat kamp er det ofte en tendens til at det antatt beste laget undervurderer motstanderen. Det skal ikke skje i morgen kveld, ifølge Klopp.

– Vi må være like motivert som de er. Vi så ikke Champions League i går, og vi savner ikke melodien. Vi fortjener Europa League, akkurat slik som LASK, avsluttet han.

Liverpool møter LASK Linz til høstens første Europa League-kamp torsdag kveld. Kampen fra Østerrike kan følges direkte på V Sport 1 og Viaplay fra 18.45.

– Vi må spille god fotball, men først og fremst være like motivert som dem

Vi fulgte Klopps og Van Dijks pressekonferanse:– Vi må spille god fotball, men først og fremst være like motivert som dem

Jürgen Klopp og Virgil Van Dijk stilte opp på pressekonferansen før møtet med LASK Linz.

Nyheter 20.sep 20:45
Joel Matip trives svært godt på Anfield – og ønsker å avslutte karrieren i Liverpool

Joel Matip trives svært godt på Anfield – og ønsker å avslutte karrieren i Liverpool

Kameruneren er fortsatt en viktig del av Jürgen Klopps mannskap, syv år etter sin ankomst.

Nyheter 20.sep 17:35