Kan Liverpool være serieleder når de møter City på Etihad 25. november?

Nå snur kampprogrammet, og godt mulig kan Liverpool toppe på julaften.

Da terminlista ble det kjent var det en blandet start for Jürgen Klopp & Co.

Bortekamp mot Chelsea i ligapremieren ville aldri bli lett, mot Bournemouth hjemme var tre poeng forventet, før ei tricky rekke med Newcastle, Aston Villa og Wolverhampton, West Ham, Tottenham og Brighton, som ble avrunda med derby mot Everton.

Utover høsten, og frem mot jul, er det atskillelig grønnere program for de røde. Før storkampen på Etihad lørdag 25. november har Liverpool Nottingham Forest (H), Luton Town (b) og Brentford (H).

Når Manchester City-turen er i minneboka er det Fulham (H), Sheffield United (b) og Crystal Palace (b), før Manchester United (H) og Arsenal (H) skal gjøres unna før julaften.

Manchester Citys program

Pep Guardiola var nok fornøyd med å ha Burnley (b), Sheffield United (b) og Fulham (H) i tre av de fire første, men før Liverpool inntar Manchester skal de bryne seg på derbyet mot United (b), Bournemouth (H) og et uforutsigbart Chelsea (b). 

Etter Liverpool venter to tøffe kamper mot Tottenham (H) og Aston Villa (b).

7-0-2, tap mot Wolverhampton (b) og Arsenal (b), og 21 poeng er status foreløpig for den regjerende mester. 

Arsenal og Tottenhams program

Nottingham Forest (H), Crystal Palace (b) og Fulham (H) på de tre første resulterte i syv poeng for Mikel Artetas lag, som fortsatt er uten tap.

Handsregelen og VAR har i kombinasjon ført til straffeboom

Handsregelen og VAR har i kombinasjon ført til straffeboom

Allerede har det blitt gitt flere straffespark for hands enn det ble gjort i hele 2017/18.

«Selv når Liverpool ikke er på sitt beste på topp, vil vekten av de mange alternativene alltid sørge for at det i det minste er muligheter til å score mål og sikre Premier League-poeng»

Dette skriver avisene etter seieren i derbyet: «Selv når Liverpool ikke er på sitt beste på topp, vil vekten av de mange alternativene alltid sørge for at det i det minste er muligheter til å score mål og sikre Premier League-poeng»

Innsikt 22.okt 15:54

Oppsettet for høsten er noe blanda, og før de kommer til Anfield 23. desember skal de blant annet spille mot Newcastle (b), Brentford (b), Wolverhampton (H), Aston Villa (b) og Brighton (H).

Litt overraskende er det kun Brentford og Arsenal som har klart å ta poeng fra Ange Postecoglous ubeseirede hvite. Holder de koken resten av året? 

De har noen nøtter som skal knekkes etter at de to London-oppgjørene mot Fulham og Crystal Palace avslutter oktober. Så kommer Chelsea (H), Wolverhampton (b), Aston Villa (H), Manchester City (b), West Ham (H) og Newcastle (H).

Liverpool går nå inn i en viktig periode hvor det er to kamper i uka, men forventingen også er tre poeng. Når vi tar juleferie vil vi ha en god indikasjon på om Klopps prosjekt mener alvor som tittelkandidat.