Kostas Tsimikas går en viktig periode i møte denne uken

Med Andy Robertson ute med skade, må grekeren vise hvorfor han ble belønnet med ny kontrakt.

På torsdag forrige uke måtte Andy Robertson forlate Sottlands kamp mot Spania med en skulderskade. Det er ukjent hvor lenge skotten er ute av spill, men det forventes at han blir på sidelinjen i minst et par uker.

Etter kampen bekreftet Skottlands landslagssjef, Steve Clarke, at Robertson skulle sendes tilbake til Merseyside.

– Han har tydelig skadet skulderen sin. Vi får se hvordan det utvikler seg, og forhåpentligvis blir han klar for klubben sin så raskt som mulig. Vi håper å ha ham tilgjengelig til kampene våre i november, sa Clarke.

Med 29-åringen ute med skade, er det sannsynligvis dags for Kostas Tsimikas på venstrebacken, som nylig signerte en ny kontrakt med klubben til 2027.

Etter en svært viktig kamp mot Nederland i EM-kvalifiseringen i kveld, forventes grekeren å returnerer til Merseyside, og starte byderbyet mot Everton til helgen. Etter det venter det kamper mot Toulouse (Europa League), Nottingham Forest, Bournemouth (ligacup) og Luton de neste tre ukene.

LANDSLAGSSPILL: Kostas Tsimikas spiller seg ofte i kampform for Hellas, etter periode med lite spilletid på Anfield.

LANDSLAGSSPILL: Kostas Tsimikas spiller seg ofte i kampform for Hellas, etter periode med lite spilletid på Anfield.

Minkende tillit

Til tross for lite spilletid for Jürgen Klopp det siste året, valgte tyskeren likevel å fornye kontrakten med Tsimikas. Det må nesten bety at han vil få tillit i Robertsons skadefravær.

Så langt denne sesongen har det blitt totalt 274 minutter med klubbfotball for grekeren, hvorav kun fire av dem har vært i Premier League.

I fjorårsessongen er tallene ganske like, selv om det var betraktelig mer Premier League-fotball. Totalt spilte han 1287 minutter, tilsvarende rundt 14 kamper.

SesongAntall minutter
2023/24*274 (3 kamper)
2022/231 287 (14 kamper)
2021/221 710 (19 kamper)
2020/21223 (2,5 kamper)

Kilde: Transfermarkt.

Robertson er nemlig sjelden skadet, og når skotten er tilgjengelig, blir han alltid foretrukket av Klopp. Nå har ikke tyskeren muligheten til å velge, med skotten ute med en sannsynlig skulder ute av ledd.

Meningene rundt Tsmikias er delte blant Liverpools supportere. Noen mener han er en meget habil backup, mens andre er svært skeptiske til spillerens egentlig nivå. De neste ukene får vi nok et slags svar på hva som faktisk er sannheten.

– Dette er riktig klubb, for de har troen på meg. Jeg gir alltid alt det jeg har når eg spiller for laget. Jeg prøver å hjelpe alle når jeg spiller, og selv når jeg ikke spiller så føler jeg meg viktig for spillerne og for humøret i gruppen, sa han da den nye kontrakten ble signert i slutten av september.

Nå må grekeren vise hvorfor Klopp tilbød ham ny kontrakt, i en potensielt svært viktig periode for tyskerens mannskap.

De viktigste nyhetene i uken som har gått

De viktigste nyhetene i uken som har gått

Robertson-skade, Anfield-utsettelse og tidligkamp-frustrasjon er blant stikkordene.

Elliott mener pipekonserten mot Henderson var ufortjent

Elliott mener pipekonserten mot Henderson var ufortjent

Jordan Henderson ble buet av Wembley. Ufortjent, mener Harvey Elliott.