Må stå over sine første kamper etter overgangen til Liverpool

Cody Gakpo har vært tilgjengelig til samtlige kamper siden januar frem til skaden han nå har pådratt seg.

På bare ti måneder har Cody Gakpo rukket å spille 34 tellende kamper for Liverpool. Det er god fangst, med tanke på at en lang sommerferie og flere landslagspauser har funnet sted i løpet av den perioden.

I lørdagens kamp mot Tottenham i London opplevde vi noe så sjelden som at 24-åringen pådro seg en skade. Angrepsspilleren utliknet til 1-1 like før pause, men kom ikke ut til andre omgang da han ble skadet i øyeblikket før han satte ballen i mål.

Etter kampen var Jürgen Klopp bekymret for at det kunne være snakk om en alvorlig skade, men signalene som har kommet i dagene etter kampen har vært positive. Likevel må Gakpo definitivt stå over kampene mot Union SG og Brighton denne uken, og det blir første gang som Liverpool-spiller at nederlenderen ikke er tilgjengelig til kamp.

Har spilt alle bortsett fra én

Gakpo gikk rett inn i laget ved første anledning i januar i fjor, da Liverpool møtte Wolves i FA-cupen på Anfield 7. januar. Siden da har han vært på banen i hver eneste kamp som har vært mulig å spille, frem til møtet med LASK i Europa League i høst.

Han var tilgjengelig også til den kampen, men ble sittende på benken i samtlige 90 minutter.

Av de 34 kampene Gakpo har spilt for Liverpool har 28 vært fra start, noe som vitner om at det er en spiller som er veldig viktig for Jürgen Klopp. Forhåpentligvis kan 24-åringen være klar igjen til kampen mot Everton etter landslagspausen i oktober. Det var mot byrivalen han scoret sitt første mål for de røde.

Med unntak av en liten virusinfeksjon på landslagssamling med Nederland i vår, finner vi lite på skade- og sykdomshistorikken til Gakpo i det siste, ifølge Transfermarkt.  Vi må tilbake til høsten 2021 for å finne en skade med en viss grad av alvor, da han var ute i en drøy måned med en ankelskade. Den verste skaden han har hatt kom i januar samme år, da han mistet to måneder - også da på grunn av en skade i ankelen.

Denne gangen er det snakk om en kneskade, etter duellen med Tottenham-spiller Destiny Udogie.