Inntok tabelltopp etter seier nummer tre på rappen

Union Saint-Gilloise har inntatt tabelltopp i Belgia.

Union Saint-Gilloise fra Brussel-forstaden Forest har ingen rik historie i Europa, og er det laget i Liverpools Europa League-gruppe med minst å vise til av europeiske opptredener opp gjennom årene. Som med LASK blir dette Liverpools første motstander med et lag, og det kan bli et spennende møte. 

Union SG har ikke vunnet ligaen siden 1933/34-sesongen, men har nærmet seg de siste årene. I fjor ble de nummer tre, og for to år siden ble de nummer to. Det betyr også at det endelig har blitt mulighet til litt spill i Europa. På 50- og 60-tallet deltok de i den ikke altfor gjeve Inter-City Fairs Cup, før det ble Europa League-spill for første gang forrige sesong. 

Der gjorde de sakene sine veldig bra og viste at de ikke bør tas lett på selv om Liverpool er favoritter i torsdagens kamp på Anfield. De vant sin gruppe og tok seg hele veien til kvartfinalen, der det sa stopp mot Xabi Alonso sitt Bayer Leverkusen. 

I år kvalifiserte de seg til Europa League ved å slå sveitsiske Lugano i playoffrunden, og i den første kampen i gruppespillet ble det 1-1 mot Toulouse, som er ventet å være den tøffeste konkurrenten om andreplassen bak Liverpool. 

I form

Union SG, som eies av de samme som Brighton i Premier League, har nok ambisjoner om å klatre helt til topps i den belgiske Pro League denne sesongen. I vår ble de slått helt på målstreken og snytt for en mulighet til å spille i Champions League, og samtidig ta sitt første gull på nesten 90 år. 

Etter en vaklende start på sesongen har Union SG nå inntatt tabelltoppen i Belgia. I helgen tok de sin tredje strake ligaseier, da Charleroi ble slått 3-1 hjemme på Stade Joseph Marien, som har en kapasitet på 9400 tilskuere. 

I startoppstillingen finner vi nordmannen Mathias Rasmussen, som tidligere har spilt for Start og Brann. Han leverte en målgivende pasning i kampen der det utelukkende var engelskmenn som scoret målene. 

Christian Burgess ble hentet fra Portsmouth til Union Saint-Gilloise for tre år siden, mens Ross Sykes kom fra Accrington i 2021. Begge er forsvarsspillere. 

I sommer mistet Union sin spydspiss og storscorer Victor Boniface til Bayer Leverkusen, men de to spillerne Mohamed Amoura og Dennis Eckert Ayensa har sørget for at det savnet ikke har blitt for stort, med til sammen elleve mål i alle turneringer denne sesongen. 

Slik spilte Union mot Charleroi: 

Anthony Moris (Joachim Imbrechts fra 69) - Ross Sykes (Kevin Mac Allister fra 87), Cameron Burgess, Fedde Leysen - Guillaume Francois (Henok Teklab fra 61), Noah Sadiki, Charles Vanhoutte (Mohamed Amoura fra 69), Casper Terho - Mathias Rasmussen, Kevin Rodriguez (Gustaf Nilsson fra 69), Cameron Puertas. 

Kevin Mac Allister er broren til Liverpools Alexis, og ble hentet til belgisk fotball i sommer.

Brødrene Mac Allister får drømmemøte på Anfield

Brødrene Mac Allister får drømmemøte på Anfield

Liverpool trakk broren til Alexis Mac Allister i gruppespillet i Europa League, så i høst får brødrene et drømmemøte på Anfield.

Nyheter 13.sep 12:09