Mac Allister må være forsiktig

Alexis Mac Allister står i fare for suspensjon.

I søndagens kamp mot Nottingham Forest fikk Alexis Mac Allister det gule kortet for å stoppe Morgan Gibbs-White i andreomgangen, i en situasjon som kanskje var litt konstruert fra den tidligere Wolverhampton-spilleren.

Chris Kavanagh var uansett oppe med det gule kortet. Argentineren har fått gule kort i kampene mot Chelsea, Wolverhampton, Tottenham og Forest denne sesongen. Han fikk også direkte rødt mot Bournemouth i andre serierunde, men det ble senere trukket tilbake.

Slik reglementet er, vil Mac Allister stå over neste kamp, dersom han skulle få et gult kort til. Det var thisisanfield.com som rapporterte det først.

Kamper mot Luton og Brentford i vente

Liverpool har kamp mot Luton neste søndag, og Brentford søndagen etter det. Skulle Mac Allister få det femte gule kortet mot Luton må han stå over mot Brentford, mens han må sone borte mot Manchester City dersom det skulle bli gult kort i hjemmekampen mot Brentford før landslagspausen om to uker.

Alexander-Arnold fikk søndag sitt tredje gule kort. Det er ingen andre spillere i troppen som er i nærheten av suspensjon for gule kort. Alisson Becker, Harvey Elliott, Joe Gomez, Curtis Jones, Ibrahima Konaté, Darwin Nunez, Andy Robertson Mohamed Salah, Dominik Szoboszlai, Diogo Jota og Virgil van Dijk har alle fått et gult kort hver.

Liverpool har allerede fått fire røde kort i Premier League denne sesongen, på Alexis Mac Allister, Virgil van Dijk, Diogo Jota og Curtis Jones. Mac Allister sitt ble som tidligere nevnt trukket tilbake, mens Curtis Jones sonet den tredje og siste kampen av sin suspensjon mot Forest søndag.

– Rollen er ingenting å diskutere

Jürgen Klopp fikk spørsmål om Mac Allister etter kampen. Bruken hans av argentineren i den dype rollen har vært et diskusjonstema denne sesongen – sidan han spilte en annen rolle for Brighton forrige sesong og scoret ti ligamål.

– Det er egentlig ingen diskusjon, for ellers ville vi ikke brukt ham der. I dag tror jeg alle kan se hvilken fordel det er å ha en spiller som har offensive kvaliteter i en slik rolle, i en kamp der du må skape ting, sentre, og vende spillet, sier manageren på pressekonferansen etter kampen.

– Slik er det, for alle langballene når ikke målene sine. Dersom du prøver på ting i trange rom, så er det helt normalt og jeg har ingen problemer med å miste ballen rundt boksen, siden det er der vi bør være og presse for å vinne ballen tilbake igjen.

– Jeg er veldig glad på hans vegne, og han hadde mange gode bidrag defensivt, og han stoppet kontringene og slike ting. Han var der virkelig. Han er god på disse tingene, og derfor bruke vi ham der. I én mot én-situasjoner er han veldig god, og vi må sørge for at vi som lag er veldig kompakte i disse øyeblikkene. Det kan vi gjøre med slik vi bruker indreløperne, kantspillerne og spissen. Vi kan gjøre det med midtstopperne som forsvarer seg oppe på midtbanen i disse situasjonene. Da får vi en veldig kreativ spiller sentralt på midtbanen, sammen med Trent Alexander-Arnold i noen situasjoner, og det er til stor hjelp. Veldig stor hjelp.

Vanvittig at han kan legge ned så mange meter, og være så elegant og samtidig effektiv. Sommerens beste kjøp

Spillerbørs og folkebørs etter Liverpool - ForestVanvittig at han kan legge ned så mange meter, og være så elegant og samtidig effektiv. Sommerens beste kjøp

Her er vår spillerbørs etter dagens kamp mot Forest.

Kommentar 29.okt 16:58
– Det har aldri vært vanskeligere å forberede seg til en kamp enn dette

– Det har aldri vært vanskeligere å forberede seg til en kamp enn dette

Jürgen Klopp snakket om Luis Diaz og det spillerne presterte etter pressekonferansen etter kampen.