Mange storkamper mot belgisk motstand, men Liverpool har aldri møtt Union Saint-Gilloise

Liverpool har spilt flere europeiske finaler mot belgisk motstand, men de røde har aldri møtt Union Saint-Gilloise før.

Kampen mellom Liverpool og Union SG vil være de rødes 136. forskjellige europeiske motstander.

Liverpool har møtt belgisk motstand 15 ganger tidligere, det har resultert i tolv seiere, to uavgjorte og ett tap. De har scoret 28 mål og sluppet inn elleve ganger på de 15 kampene.

Første gangen Liverpool kledde seg i en helt rød drakt var for nesten 59 år siden, da møtte de også belgisk motstand, og beseiret Anderlecht 3-0 på Anfield i åttendelsfinalen av Europa Cupen.

Selv om det ikke har blitt så mange kamper har det fortsatt vært flere historiske finaler med belgisk motstand for de røde.

I 1976 møtte de Club Brugge i finalen av UEFA-cupen (forgjengeren til Europa League), hvor de vant 4-3 sammenlagt. To år senere var Brugge motstander igjen da Liverpool vant Europa Cupen for andre året på rad i 1978. Finalen ble spilt på gamle Wembley og endte 1-0 til Bob Paisleys Liverpool etter scoring av Kenny Dalglish.

I 1978 fikk Liverpool også sitt eneste tap mot et belgisk lag, da de tapte 4-3 sammenlagt i finalen i Super Cupen mot Anderlecht.

SEIER SIST: Liverpool vant 2-1 hjemme mot Genk sist de møtte et belgisk lag.

SEIER SIST: Liverpool vant 2-1 hjemme mot Genk sist de møtte et belgisk lag.

Sist Liverpool møtte et belgisk lag var i gruppespillet i Champions League i 2019, da møtte de Genk på Anfield i en kamp som endte 2-1 til de røde etter scoringer fra Alex Oxlade-Chamberlain og Gini Wijnaldum. 

Statistikk og Milepæler

Hvis Virgil van Dijk leder Liverpool når Union SG besøker Anfield i Europa League torsdag kveld, så vil det være hans 50. kamp som kaptein for de røde.

Mohamed Salah vil også nå en milepæl om han entrer banen, da han vil få sin 150. kamp for Liverpool på Anfield – han har scoret 103 mål på hjemmebane siden han signerte for klubben.

Darwin Nunez har fem mål på sine ni europeiske kamper for Liverpool så langt. De raskeste til å nå 10 europeiske mål for klubben er Sadio Mane og Salah, som begge gjorde det på 13 kamper.

Jürgen Klopps menn har vunnet 16 av sine siste 22 europeiske kamper, med én uavgjort og fem tap.

GOD START: Jürgen Klopp og Liverpool vant deres åpningskamp i Europa League mot LASK.

GOD START: Jürgen Klopp og Liverpool vant deres åpningskamp i Europa League mot LASK.

Liverpools seier mot LASK i første kamp var Klopps 50. seier i Europa som Liverpool-sjef. Ingen manager har vunnet mer for klubben.

Liverpools siste Europa League-tap på Anfield kom for mer enn 10 år siden, i oktober 2012 – da tapte de 3-2 tap mot italienske Udinese.

Denne sesongen har de røde vunnet alle fire hjemmekampene, og scoret 12 mål i prosessen.

De røde har toppet sin Europa League-gruppe i alle tre sesongene de har spilt i konkurransen siden gruppespillet ble innført. Ved hver anledning har de samlet 10 poeng – 2010-11, 2012-13 og 2015-16.

Liverpool - Union Saint-Gilloise spilles torsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Kelleher mister kveldens kamp

Kelleher mister kveldens kamp

Caoimhin Kelleher er ute med skade.

«En omkamp vil ikke skje, og jeg er uenig med Klopp – men jeg skjønner hvorfor han sier det han sier»

«En omkamp vil ikke skje, og jeg er uenig med Klopp – men jeg skjønner hvorfor han sier det han sier»

Jamie Carragher skriver om VAR-skandalen i sin siste spalte for The Telegraph.