Åpenhjertig van Dijk sier spillerne var tomme mot slutten av forrige sesong– Nå er det en annerledes følelse og energi innad i klubben

Etter seieren over Everton fortalte Virgil van Dijk om den tunge fjorårssesongen.

Med Virgil van Dijk i kapteinsrollen har Liverpool kommet tilbake på vinnersporet denne sesongen, og ser ut til å kunne kjempe mot Manchester City og Arsenal om Premier League-tittelen allerede denne sesongen. 

Det står i stor kontrast til forrige sesong, da det var umulig å vite hvilken Liverpool-versjon som kom til å møte opp fra en kamp til en annen. Det virker å være en ny giv i spillergruppen som gjenspeiles på banen. 

I et intervju med TNT Sports, gjengitt av Liverpool Echo, åpner Liverpools kaptein opp om overgangsperioden fra forrige sesong. 

Se høydepunktene fra Everton-kampen

Se høydepunktene fra Everton-kampen

Salah ble tomålsscorer og sørget for seier i derbyet. Se scoringene under.

Robertson er trolig ute til 2024

Robertson er trolig ute til 2024

Vi har ventet lenge på en oppdatering om Andy Robertson skade. Nå har Jürgen Klopp uttalt seg.

Var tomme forrige sesong

– Det har vært en stor overgang, spillestilen har endret seg med nye spillere med forskjellige kvaliteter, og vi har måttet tilpasse oss. Det har fungert bra så langt. Alle presser hverandre og spiller på et høyt nivå. Det er nøkkelen til suksess, forklarer nederlenderen. 

Han sier at spillergruppa var tomme mot slutten av forrige sesong, og dermed slet med å finne stabiliteten. 

– Forrige sesong, og spesielt mot slutten, var alle tappet for energi - for å være ærlig. Det var en svært skuffende sesong ettersom vi ikke fant stabiliteten. 

VINNER DUELLENE: Virgil rager høyest i en duell mot Dominic Calvert-Lewin.

VINNER DUELLENE: Virgil rager høyest i en duell mot Dominic Calvert-Lewin.

Han trekker frem 7-0-seieren mot Manchester United og det påfølgende 0-1-tapet mot Bournemouth som eksempel på hvorfor forrige sesong endte som den gjorde. 

– Vi spilte en god kamp mot Manchester United hvor vi vant stort på hjemmebane, og så tapte vi mot Bournemouth i neste kamp. Det var så frustrerende ettersom alle ønsker å prestere på det høyeste nivået og vinne alle kampene.

Fornyet spillergruppe

I sommerens overgangsvindu ble store deler av kjernen i laget byttet ut, og det kan se ut til å ha gjort underverker i spillergruppa. 

– Vi hadde en kort pause i sommer og så kom alle tilbake og alle følte seg bra. Det gikk bra og nå er det en helt annerledes følelse og energi innad i klubben. 

I en kort periode lørdag ledet Liverpool ligaen foran Manchester City, men ifølge van Dijk bryr ikke spillerne seg om tabellen enda. 

– Det betyr ingenting å lede ligaen enda. Vi tar en kamp av gangen. Vi må bare nyte øyeblikket og å spille for en av de største klubbene i verden, avsluttet han i intervjuet. 

– Tallene hans er utrolige, og han kommer aldri til å stoppe

Klopp og spillerne hyllet tomålsscorer Salah etter kampen– Tallene hans er utrolige, og han kommer aldri til å stoppe

Salah var ikke på sitt beste mot Everton, men står allikevel igjen som matchvinner med sine to mål. Etter kampen lovpriset flere av hans nærmeste egypteren.

Sheffield United skapte trøbbel for Manchester United, men klarte ikke stjele poeng fra Liverpools rivaler

Se høydepunktene fra lørdagens Premier League-kamperSheffield United skapte trøbbel for Manchester United, men klarte ikke stjele poeng fra Liverpools rivaler

Det ble spilt syv andre Premier League-kamper i etterkant av Merseyside-derbyet lørdag.