– Denne turneringen er ofte en god mulighet for oss yngre gutta

Er det plass til Jarell Quansah i onsdagens lagoppstilling?

Jarell Quansah er den siste i rekken av talentfulle akademispillere som har tatt steget opp til førstelaget. Det meste tyder på at 20-åringen også blir værende med Jürgen Klopps tropp denne sesongen og i fremtiden.

I løpet av sesonginnledningen har midtstopperen fått prøve seg i ligacupen, Europa League og i Premier League. Mot Bournemouth kan han få en ny sjanse til å vise seg frem.

– Alle er sultne på suksess, og alle ønsker seg nye trofeer. Denne turneringen er ofte en god mulighet for oss yngre gutta. For meg personlig, er det definitivt en mulighet jeg ønsker. Jeg kjenner noen av spillerne på Bournemouth, og jeg vet at de er veldig talentfulle. Det vil uansett bli en tøff oppgave, sier Quansah til liverpoolfc.com før onsdagens kamp.

GOD KLEM: Jarell Quansah fikk endelig muligheten på førstelaget i sommer, og den sjansen lot han ikke gå fra seg.

GOD KLEM: Jarell Quansah fikk endelig muligheten på førstelaget i sommer, og den sjansen lot han ikke gå fra seg.

Det er kanskje lett å glemme etter en svak forrige sesong, men Liverpool gikk faktisk til topps i ligacupen i 2021/22-sesongen. Da satt 20-åringen på tribunen og fulgte spent med.

– Det var en fantastisk atmosfære, og vi yngre gutta satt ved siden av Liverpool-supporterne. Vi var selvfølgelig spente på hvordan det ville gå, samtidig som vi kunne bidra, noe som betydde enormt mye for meg.

Nå er situasjonen til Quansah helt annerledes. Det ville ikke vært overraskende om han plutselig befinner seg på benken eller på banen, hvis Liverpool skulle ta seg hele veien til finalen denne sesongen.

– Jeg ønsket meg den muligheten i pre-season, og jeg var klar for å spille når som helst. Etter å ha deltatt med England U20 og følt at jeg gjorde det bare der, kom jeg inn med mye selvtillit. Målet da var å kjempe om en plass på laget, sier han videre.

Debuten og fremtiden

Etter en solid oppkjøring ble Quansah igjen plassert på tribunen mot Chelsea og Bournemouth i starten av sesongen. Øyeblikket han hadde ventet på kom mot Newcastle, da hjemmelaget ledet 1-0. Vi husker alle hvordan det endte.

– Det var en vanvittig følelse for min familie og for alle som har hjulpet meg opp gjennom årene, tatt meg med på treninger og lagt ned ekstra timer. Den beste følelsen var nok å kunne gi litt tilbake til dem.

I sommer var det mange som håpet at Liverpool ville hente en ny midtstopper for å styrke forsvaret, men det skjedde aldri. Med situasjonen som den er nå, er det ikke usannsynlig at Quansah kan bli en erstatter for Joel Matip på sikt, hvis kameruneren forlater klubben til sommeren.

– Jeg har alltid vært kjent som en midtstopper som tar meg seg ballen fremover, som av og til gjør mye, dribler mye og gjør «ville» ting. Nå handler det om å unngå feilene, men fortsatt spille mitt eget spill, for det er den besten måten. Da kan du virkelig vise at du har selvtillit.

Så langt denne sesongen har spilt seks kamper for Liverpool, og mye tyder på at det kan det bli mange flere utover i sesongen. Midtstopperen ønsker helst ikke å tenke for langt frem i tid.

– Jeg vil egentlig bare fortsette å utvikle meg, jobbe hardt og imponere på fotballbanen. Da tror jeg ting vil ordne seg. Hvis du vil ha et lagmål, ønsker vi definitivt å vinne alle trofeene vi er med i for øyeblikket, avslutter han.

Quansah og Liverpool tar turen til sørkysten for å møte Bournemouth onsdag kveld. Kampen sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay fra 20.45.

– Vårt motto er «You'll Never Walk Alone», så la oss håpe alt går bra

– Vårt motto er «You'll Never Walk Alone», så la oss håpe alt går bra

Pep Lijnders fikk selvfølgelig spørsmål om Luis Diaz på tirsdagens pressekonferanse.

Flere Premier League-klubber går en usikker fremtid i møte – og onsdagens motstander er en av dem

Flere Premier League-klubber går en usikker fremtid i møte – og onsdagens motstander er en av dem

Andoni Iraola har ikke fått en fantastisk start på Premier League-karrieren.

Innsikt 31.okt 16:59