– Vi må bare stole på at dommerne treffer på avgjørelsene

Trent Alexander-Arnold har ikke mistet tillit til VAR etter helgens hendelser.

Mesteparten av onsdagens pressekonferanse med Trent Alexander-Arnold og Jürgen Klopp handlet om VAR og Tottenham-kampen, og det var lite snakk om Union Saint-Gilloise, som kommer på besøk til Anfield for å spille Europa League-fotball torsdag kveld. 

Liverpools visekaptein fikk spørsmål om han og spillerne har snakket om det som skjedde i helgen og det som har kommet frem om VAR-skandalen i ettertid, og han bekreftet at det har vært tema i garderoben. 

– Men nå har vi fokus på kampen i morgen. Det er ingenting vi som spillere kan gjøre med det som har skjedd. Nå fokuserer vi på en annen turnering og å gå for tre viktige poeng, sa han. 

Alexander-Arnold gjorde ikke som sin manager, som overrasket med å si at han ønsker en omkamp. Trent var diplomatisk i sine svar om VAR-skandalen. Han sa følgende på spørsmål om han har mistet tillit til VAR og dommerne etter flausen som frarøvet Liverpool en viktig 1-0-scoring på Tottenham Hotspur Stadium. 

Ikke mistet tilliten

– Jeg vil ikke si at det er problemer med tilliten. Noen ganger går avgjørelsene vår vei, og andre ganger går det imot oss. Det som skjedde i helgen er veldig skuffende og frustrerende for oss som lag. Men som jeg sa er vi ferdig med det. Vi kan ikke gjøre noe med det. Kampen er over, og vi må se videre. 

– VAR er et system som er der, og som vi ikke kan kontrollere. Vi må bare stole på at dommerne treffer på avgjørelsene så ofte som mulig, sa Alexander-Arnold.

24-åringen sier laget nå er motivert for å slå tilbake. 

– Uansett hvordan det skjedde så tapte vi kampen. Vår motivasjon nå er de to kampene som er i vente før landslagspausen, og vi føler at vi må vinne begge. Det blir vanskelig, men vi er kapable til det. Der er vårt fokus. 

Spent på møtet med storebror Mac Allister

Alexander-Arnold tror han er del av en tropp som kan levere en veldig god sesong. 

– Vi legger ikke skjul på at vi ønsker å vinne de største trofeene, og føler at vi har lagt et godt grunnlag. Vi ligger godt an i ligaen og er med i cupene, og har tatt tre poeng i den første kampen i Europa League. Vi er i en god posisjon tidlig i sesongen. 

– Det er først rundt juletider at man får en anelse om hva som er mulig å oppnå. Hvis vi er i en liknende posisjon da som vi er nå, har vi lagt et perfekt grunnlag for å gå for det i andre halvdel av sesongen. Vi har store ambisjoner og krever mye av oss selv. Lagånden og stemningen er god. 

Et lite spørsmål om Union SG ble det tid til, og det handlet om en spiller på motstanderlaget, nemlig Alexis Mac Allister sin storebror Kevin. 

– Jeg har ikke snakket med Alexis om det ennå, men vi skal ha et analysemøte senere i dag, og da regner jeg med vi lærer litt om ham. Hvis han er noe i nærheten av Alexis må vi forberede oss ordentlig!

Liverpool - Union SG spilles torsdag klokken 21. 

Kelleher var ikke å se på treningsfeltet

Se bildene: Kelleher var ikke å se på treningsfeltet

Se bildene fra onsdagens treningsøkt.

Dette sier reglene og historien om mulighetene for omkamp

Dette sier reglene og historien om mulighetene for omkamp

Jürgen Klopp mener omkamp mot Tottenham hadde vært rettferdig etter at tidenes VAR-tabbe frarøvet Liverpool en scoring, men mulighetene for det virker ikke å være store.

Innsikt 04.okt 17:11