Vi må tilbake til Klopps første hjemmekamp i Premier League til sist det skjedde

Den forrige spilleren som ble utvist mot de røde for to gule kort er en spiller som siden den gang ble en Liverpool-legende, og solgt videre.

Det har handlet veldig mye om dommeravgjørelser de siste dagene, og spesielt etter en sesongstart der Liverpool har fått fire røde kort på sju serierunder.

Alexis Mac Allister (Bournemouth), Virgil van Dijk (Newcastle), Curtis Jones og Diogo Jota (Tottenham) har alle blitt utvist denne sesongen, for et Liverpool-lag som flere sesonger har vært på toppen av «Fair Play-tabellen» og blitt kjent for å få veldig få kort. Totalt har Liverpool fått 13 røde kort på åtte år under Klopp, og fire av dem har kommet denne høsten.

Men denne saken og statistikken handler om når motstanderen har fått kort – og en vil helt sikkert bli beskyldt for å være konspiratorisk for å skrive og snakke om det – men det som har dukket opp er mildt sagt oppsiktsvekkende.

301 kamper siden sist

For samtidig som Liverpools spillere har fått røde kort denne sesongen, har mange supportere irritert seg over motstandere som ikke har fått det – og gjerne spillere som allerede har hatt gule kort.

Andrew Beasley har funnet tilbake til sist det skjedde at en spiller ble vist sitt andre gule kort og utvist i en kamp mot Liverpool, og vi må så langt tilbake i tid at det er helt utrolig.

Den forrige spilleren som fikk det, var Sadio Mané. Da han spilte for Southampton på Anfield i oktober 2015 – Jürgen Klopps første Premier League-kamp på Anfield.

Mané fikk to gule kort på overtid i den kampen, som endte 1-1. En kamp der Christian Benteke ga Liverpool ledelsen, før Mané utlignet og senere ble utvist. Sommeren etter ble Mané kjøpt for 30 millioner pund, scoret 120 mål og hadde 38 målgivende på 269 kamper for Liverpool, vant alt som kunne vinnes, før han ble solgt videre til Bayern München.

Beasley skriver videre at Liverpools motstandere har fått 444 gule kort siden den gang – men aldri to til samme spiller i samme kamp.

Det er verdt å ta med at dette er i Premier League. Thomas Partey ble utvist etter to gule kort i semifinalen i ligacupen i 2022, og Etienne Capoue ble utvist etter to gule kort i Champions League-semifinalen samme sesong – men for å finne sist det skjedde i Premier League må vi gå 301 kamper tilbake.

– Det må være lov å bruke sunn fornuft selv for regelryttere

– Det må være lov å bruke sunn fornuft selv for regelryttere

«Det er så mye gæernt her at jeg nesten ikke har ord», sies det om Tottenham-kampen i denne ukens podcast. Men vi fant ord.

Podcast 03.okt 17:03
VAR-teamet vraket til neste runde. Taylor dømmer kampen mot Brighton

VAR-teamet vraket til neste runde. Taylor dømmer kampen mot Brighton

Darren England og Dan Cook er ikke involvert i noen av kampene i Premier League kommende helg.