Flere kan bli hentet hjem: Vil ikke ta telefonen dersom Klopp ringer i januar

Dundee FC-manager Tony Docherty vil beholde Owen Beck ut sesongen, men flere av de utlånte kan bli hentet hjem i januar.

Owen Beck har imponert på utlån hos Dundee FC i skotske Premiership. I oktober fikk han være med på sin første seniorsamling med det walisiske landslaget, og nylig fikk Dundee-manager Tony Docherty spørsmål om han frykter at venstrebacken blir hentet hjem til Liverpool i januar. De røde trenger som kjent dekning i posisjonen etter skaden til Andy Robertson, som vi fremdeles ikke kjenner helt til omfanget av. 

Docherty svarte humoristisk på spørsmål om hva han vil gjøre dersom det skulle komme en telefon fra Jürgen Klopp med ønske om å hente 21-åringen tilbake i januar. 

– Det hadde jeg ikke likt. Han har gjort det bra for oss, så den telefonen vil jeg ikke ta, sier Docherty, og legger til: 

– Vi har et veldig godt forhold til Liverpool, og var opptatt av at begge klubber skulle være tjent med denne avtalen. Det gode forholdet skal vi opprettholde, legger han til ifølge Liverpool Echo.

Beck står med to innhopp i ligacupen for Liverpool i 2021, men har ellers lite seniorerfaring. Det er først i høst han har fått smake på fast førstelagsfotball, og han har levert varene i den skotske toppdivisjonen.

– Owen gjør det strålende, og blir anerkjent også av landslaget, så det er ikke overraskende at han blir snakket om. Men han tar ikke av som følge av det. Han er populær her og virker å trives godt sammen med lagkameratene, sier Docherty.

Flere kan bli hentet hjem

Om Beck blir kalt tilbake til Merseyside på grunn av gode prestasjoner gjenstår å se, men ting kan tyde på at det uansett blir noen som vender hjem til Liverpool etter bare en halv sesong på utlån. 

Flere av de øvrige 16 utlånte spillerne sliter nemlig med spilletiden, og i helgen var det kun fem av dem som fikk spille 90 minutter for sitt lag.

This Is Anfield skriver at Fabio Carvalho (RB Leipzig), James Balagizi (Wigan), Billy Koumetio (Dunkerque) og James Norris (Tranmere) er blant spillerne som kan bli hentet tilbake på grunn av mangel på spilletid. Carvalho har bare startet én ligakamp for Leipzig denne sesongen, og i oktober har det kun blitt 13 minutter med spilletid. 

Dette er Liverpool-spillerne som er på utlån denne sesongen: 

Calvin Ramsay, Preston North End, lån hele sesongen
Harvey Davies, Crewe Alexandra, lån hele sesongen
Rhys Williams, Aberdeen, lån hele sesongen
Fabio Carvalho, RB Leipzig, lån hele sesongen
Owen Beck, Dundee FC, lån hele sesongen
Sepp van den Berg, FSV Mainz 05, lån hele sesongen
Anderson Arroyo, FC Andorra, lån hele sesongen
James Balagizi, Wigan Athletic, lån hele sesongen
Dominic Corness, Yverdon Sport, lån hele sesongen
Adam Lewis, Newport County, lån hele sesongen
Jakub Ojrzynski, FC Den Bosch, lån hele sesongen
Luke Hewitson, Stalybridge Celtic, lån første halvdel av sesongen
Billy Koumetio, USL Dunkerque, lån hele sesongen
Nathaniel Phillips, Celtic, lån første halvdel av sesongen
James Norris, Tranmere Rovers, lån hele sesongen
Luca Stephenson, Barrow AFC, lån hele sesongen
Tyler Morton, Hull City, lån hele sesongen

Nat Phillips og Luke Hewitson er i utgangspunktet bare lånt ut i første halvdel av sesongen, og skal etter planen hentes hjem i januar. Phillips har sittet på benken for Celtic de to siste kampene, mens Hewitson spiller fast og gjør sakene sine bra for Stalybridge Celtic på nivå syv i England. 

Forrige sesong ble blant andre Koumetio og Williams hentet hjem etter mislykkede låneopphold, og vi ser ikke bort fra at det blir flere liknende tilfeller i januar 2024. 

Innrømmer at Konaté var heldig som slapp unna

Innrømmer at Konaté var heldig som slapp unna

Virgil van Dijk antyder at Liverpool har gjort seg fortjent til litt flaks med tanke på dommeravgjørelser denne sesongen.

Problemet kan bli helt avgjørende for utfallet av sesongen

Problemet kan bli helt avgjørende for utfallet av sesongen

Jürgen Klopp liker ikke å bli spurt om det, men den dype rollen på midtbanen kan fort bli helt avgjørende for om laget hans får en god sesong eller ei, skriver David Lynch.

Kommentar 23.okt 17:18