Ederson trakk segAlisson skal stå sine første landskamper på nesten et år

City-målvakten regnes som usikker til Liverpool-kampen.

Alisson Becker var Tites foretrukne målvakt, men etter Brasils skuffende VM ga han seg som landslagssjef. Den som kom inn var 49 år gamle Fernando Diniz, som kombinerer jobben som landslagssjef med å være klubbtrener for Fluminense, som han nylig tok hele veien til klubbens første Copa Libertadores-tittel.

Diniz har foretrukket Ederson mellom stengene i Brasil-kampene så langt, og Alisson har blitt stående på 61 landskamper. Hans siste landskamp var i kvartfinalen i VM mot Kroatia for snart et år siden, 9. desember. Det var en kamp Brasil tapte 5-3 etter straffekonkurranse.

Alisson har blitt sittende på benken i seks landskamper på rad, mot Guinea og Senegal i privatlandskamper i sommer, og i høstens VM-kvalifiseringskamper mot Bolivia, Peru, Venezuela og Uruguay.

At han ikke har spilt har vært greit for oss Liverpool-supportere som regner ham som verdens beste keeper og vil holde ham frisk for Liverpools kamper – men nå kommer han til å spille.

Ederson trakk seg

I Manchester Citys bortekamp mot Chelsea som endte 4-4 på søndag, lå Ederson nede og fikk behandling for en fotskade.

Det skjedde først i det 65. minutt av kampen. Ederson fortsatte, og var den som sto i målet da Cole Palmer satte straffesparket sitt sikkert 30 minutter senere. Men akkurat denne skaden skal han ha fått i sluttminuttene, ifølge det brasilianske fotballforbundet.

– Etter kampen tok spilleren kontakt, og det samme gjorde Manchester Citys medisinske støtteapparat. Han fikk en skade i foten i de siste minuttene, og kunne fullføre kampen, men smertene ble intense. Foten hovnet opp, og det ble vanskelig å gå, sier landslagslege Rodrigo Lasmar ifølge Daily Mail

SKADET: Ederson må bli igjen i Manchester.

Skaden er alvorlig nok til at Ederson blir igjen i Manchester i denne landslagspausen. Diniz har hentet inn målvakten Bento fra Athletico Paranaense som erstatter – men alt tyder på at det er Alisson Becker som vil stå kampene mot Colombia og Argentina.

Ederson regnes nå som usikker til Manchester Citys neste kamp, som er mot Liverpool lørdag 25. november.

Dersom han ikke blir klar, er det den tyske 31-åringen Stefan Ortega som er andrekeeper. Han har spilt i Community Shield, ligacupen og hjemmekampen mot Brighton i Premier League denne sesongen. Totalt har han 17 kamper for City siden overgangen fra Arminia Bielefeld i fjor sommer.

Colombia - Brasil spilles fredag 17. november kl. 01.00
Brasil - Argentina spilles onsdag 22. november kl. 01.30. Den kampen vises på VGTV+.

Salah trenger bare å se på sine gamle lagkamerater for å slå fra seg Saudi-Arabia

Det vil være en katastrofe om Salah skal trappe ned og dra til Saudi-Arabia. Han bør ha mange år igjen i Europa