Dette sa Klopp til Szoboszlai da han ankom klubben

Dominik Szoboszlai trengte en god prat med tyskeren før sesongen startet i august.

Dominik Szoboszlai har vært en av Liverpools beste så langt i høst, og det er kanskje litt overraskende for mange. Ungareren leverte varene i RB Leipzig, men da som kantspiller.

23-åringen har tidligere vært åpen om at han var usikker på om en overgang til de røde var det beste for ham, for han visste ikke selv om han var klar for Premier League-spill eller ikke. 

Han er en unik type. Vi hadde snakket sammen før jeg kom i sommer, men ikke spesielt nære. Det var litt rart den gangen, for jeg følte at jeg allerede kjente ham, så vi hadde en god prat, sa Szoboszlai ifølge Liverpool Echo.

På det første møtet fortalte Klopp ham om å roe ned, og vise hva han er god til, selv om resultatene kanskje ikke ville komme med en gang.

– Han kalte meg inn til kontoret sitt og sa: «Vi vet hva slags spiller du er, vi vet hva du kan gjøre. Du trenger ikke å vise det fra dag 1, for vi vet at du vil utvikle deg godt sammen med dette laget. Så vær fri, gjør det du er best på, og det vil komme. Men jobb hardt hvis du vil spille, for det må du», fortsetter ungareren.

TIDLIG SUKSESS: Dominik Szoboszlai scoret sitt første mål for Liverpool mot Aston Villa i starten av september.

TIDLIG SUKSESS: Dominik Szoboszlai scoret sitt første mål for Liverpool mot Aston Villa i starten av september.

I intervjuer og på fotballbanen tyder mye på at Szoboszlai alltid har ekstrem tro på seg selv, og det stemmer nok også. Men han tenkte også på hva andre tenkte da overgangen til Anfield var i boks.

– Jeg hørte på Klopp. Jeg følte mange på utsiden tenkte: «En ungarsk fyr som kommer til Premier League, han kommer ikke til å spille, det er en for stor overgang». Men disse tingene presset meg enda hardere. Selv tenkte jeg: «Nå skal jeg vise dem!».

Sesongstarten til 23-åringen har ikke vært noe annet enn fantastisk. To mål og to målgivende pasninger, så godt som samtlige minutter i Premier League og allerede en viktig spiller for Liverpool. Det er fasiten etter fire måneder på Anfield.

– Jeg ønsker alltid å spille alle kampene, spille 90 minutter, score mål, gi målgivende pasninger, vinne trofeer og gjøre alt for klubben. Fra den første dagen her har jeg prøvd å gjøre det, avslutter han.

Szoboszlai og Liverpool reiser til Frankrike for å møte Toulouse torsdag kveld. Kampen sendes direkte på V Sport 2 og Viaplay fra 18.45.

Endelig tilbake på banen igjen

Endelig tilbake på banen igjen

Calvin Ramsay har hatt et vanskelig 2023.

Det var fint å kjenne litt på skadefryd

Det var fint å kjenne litt på skadefryd

Tapet på Tottenham Hotspur Stadium i september satt i lenge, og jeg vet det er litt smålig.

Kommentar 07.nov 20:03