Endelig tilbake på banen igjen

Calvin Ramsay har hatt et vanskelig 2023.

Det var store forventninger til Calvin Ramsay da Liverpool gjorde ham til Aberdeens dyreste salg i historien og kjøpte ham i fjor sommer.

Den unge høyrebacken skulle bli backupen til Trent Alexander-Arnold, og kom til Liverpool etter å ha spilt 39 kamper og blitt årets unge spiller i skotsk fotball i 2021/22-sesongen.

Hele første sesong på Anfield skulle bli et langt skademareritt. Han kom med en ryggskade ingen visste om og mistet pre-season. Debuten kom mot Derby i ligacupen i november, og skulle bruke VM-pausen som sin pre-season. Han spilte én U21-kampar i januar, før han måtte opereres for en kneskade.

Spilte igjen

Denne sesongen er han lånt ut til Preston i Championship for å finne tilbake til formen etter alle skadene. Utlånet ble ordnet tidlig, slik at han kunne ha pre-season i sin nye klubb, uten at det gikk helt etter planen. Han spilte i en kamp i sesongoppkjøringen mot Aberdeen 22. juli.

I august måned siden ble det klart at han hadde et tilbakeslag som ville holde ham ute en stund til, og det var ganske alvorlig. I forrige uke postet han bilde av seg selv tilbake i full trening.

Tirsdag var han endelig klar til å starte en kamp for sin nye klubb, og var med fra start da Preston møtte Accrington Stanley i Lancashire Senior Cup i dag. Han spilte én omgang, i det som er hans første minutter i en gjeldende kamp siden starten av året. En tidligere rød, Ben Woodburn, var også med fra start.

Kampen endte med 3-2-seier til Accrington Stanley.

– En god spiller

Da det var klart at Ramsay var klar for å trene for fullt igjen, snakket manager Ryan Lowe om situasjonen til 20-åringen. 

– Jeg er veldig glad på Calvins vegne. Det har vært en tøff tid for ham, har det ikke? Han kom til oss i pre-season på lån, og det stemte ikke helt. Han måtte så gå tilbake, og få orden igjen på kneet. Han smiler stort, og elsker å være her. Vi ønsker at han skal spille fotball igjen for tiden han er her. Han er en god spiller, og vi må få ham klar igjen, sa Lowe til Lancashire Post.

– Det er fint å ha ham her, og dersom du spør ham er jeg sikker på at han vil si det samme. Han er litt unna formen må jeg si, og vi må få ham klar. Men når vi gjør det, så er han en veldig god spiller, og han vil selvsagt være en trussel. Vi skal trene ham til å bli slik vi ønsker, men du spiller ikke for Liverpool eller blir kjøpt av Liverpool dersom du ikke er god på det feltet. Du må bare se på måten Liverpools backer spiller, så dersom han er i nærheten av det, og det Trent gjør, så vil han selvsagt være god for oss, sier han.

Preston er nummer seks i Championship, og ligger på den siste playoff-plassen etter 15 serierunder på nivå to av engelsk fotball.

Skal være hoveddommer i en Liverpool-kamp for første gang på et halvt år

Skal være hoveddommer i en Liverpool-kamp for første gang på et halvt år

Det er ikke Jürgen Klopps favorittdommer som har fått ansvar for søndagens kamp.

«Straffen» er over for Gravenberch

«Straffen» er over for Gravenberch

Nederlenderen kan komme inn igjen i landslagsvarmen dersom han fortsetter utviklingen.