«Straffen» er over for Gravenberch

Nederlenderen kan komme inn igjen i landslagsvarmen dersom han fortsetter utviklingen.

I starten av september trakk Ryan Gravenberch seg fra Nederlands U21-tropp til kvalifiseringskampene til U21-EM i 2025. 21-åringen ønsket å finne seg til rette i sin nye klubb, finne et sted å bo, og få noen treningsøkter på AXA Training Centre etter overgangen fra Bayern München noen dager før.

Det satte sinnene i kok i hjemlandet, der Gravenberch fikk kjørt seg av U21-landslagssjefen, landslagssjef Ronald Koeman og flere fotballeksperter, som mente det var uhørt at noen kunne si nei til å representere «Oranje».

Midtbanespilleren var ikke involvert i landslagsfotball i oktober, men nå skal «straffen» hans være over, selv om det heller ikke blir landslagsfotball i november.

«Straffen» er over

Etter søndagens Premier League-kamp mot Brentford er det nok en landslagspause, der Nederland skal spille mot Irland og Gibraltar.

Gravenberch, som har hatt en veldig god måned på banen, er ikke med i troppen til de kampene, men «straffen» hans er nå over.

– Før troppen ble annonsert, ringte jeg ham og sa at han ikke var med. Men dersom han fortsetter å utvikle seg på denne måten, vil han komme med på det nederlandske landslaget, uttalte Koeman til Ziggo Sport ifølge Liverpool Echo

– Jeg fortalte ham at jeg ønsket å bruke den samme spillergruppen i de kommende landskampene. Vi kommer til å kvalifisere oss, så det betyr at vi vil ha treningskamper i mars og juni, og så EM. Han er en midtbanespiller som definitivt er aktuelt dersom han spiller mer. Det var han allerede i Bayern, men dersom du hver uke så at han ikke spilte eller bare kom inn i fem minutter, så gir det ikke mening å bruke ham, sa han videre.

I forrige uke var Nigel de Jong, som nå er teknisk direktør i det nederlandske fotballforbundet på plass på AXA Training Centre, der han hadde samtaler med Jürgen Klopp, meldte Jack Lusby i thisisanfield.com.

Liverpool har også de nederlandske landslagsspillerne Cody Gakpo og kaptein Virgil van Dijk i troppen.

Gravenberch har 12 kamper, to mål og to assist for de røde så langt denne høsten.

– Det blir en kriminalteknisk undersøkelse av enhver beslutning på banen

Mye opp og ned i VAR-debatten blant managerne– Det blir en kriminalteknisk undersøkelse av enhver beslutning på banen

VAR har vært et hett tema helt siden det ble innført, men denne sesongen har det vært spesielt mange situasjoner som har blitt heftig diskutert.

Sturridge analyserte Nunez og kom med tips til hvordan han kan forbedre seg

Sturridge analyserte Nunez og kom med tips til hvordan han kan forbedre seg

Daniel Sturridge har gjort en analyse av Darwin Nunez sine avslutnings-ferdigheter etter at uruguayaneren bommet og bommet mot Luton på Kenilworth Road.