Colombias militære håper at Diaz sin far vil bli frigjort i løpet av de neste timene

Det Colombianske militære har utført en tilbaketrekning av troppene sine i håp om at det skal gi kidnapperne tilstrekkelige garantier for å frigjøre Luis Diaz sin far.

Luis Diaz sin far ble kidnappet forrige helg sammen med spillerens mor. Paret var på en bensinstasjon i den lille byen Barrancas da de ble bortført av væpnede menn på motorsykler.

Diaz sin mor, Cilenis Marulanda, ble reddet i løpet av noen timer av politiet som satte opp veisperringer rundt byen med 40 000 mennesker, som ligger nær Colombias grense til Venezuela. Men faren hans, Luis Manuel Diaz, forble savnet.

Etter noen dager kom opprørsgruppen ELN ut å sa at det var de som hadde kidnappet spillerens foreldre, men at de ikke viste hvem de hadde kidnappet, og at de ville frigjøre han så fort som mulig.

Trukket tilbake troppene

På søndag kveld sa ELN at de trengte garantier fra colombiansk politi om at overrekkelsen av Diaz sin far ville skje uten pågripelser.

Som følge av det bestemte det Colombianske militære seg for å trekke tilbake alle troppene som har lett etter Luis Manuel Diaz i påvente av at ELN skal frigjøre han fredfullt.

– Med denne tilbaketrekningen blir alle garantier og betingelser gitt slik at han kan gjenvinne friheten i løpet av de neste timene, sa Colombias militære i en uttalelse på X (tidligere Twitter).

– Fra han ble kidnappet til i dag, er ELN alene ansvarlig for tilstanden til Mr. Luis Manuel. Oppdraget til det colombianske militæret har alltid vært å beskytte livet og friheten til Luis Diaz sin far og alle colombianere.

SNART OVER: Rapportene tyder på at Diaz-familien snart vil bli gjenforent og dermed avslutte en ekstremt vanskelig periode for Liverpool-spilleren.

SNART OVER: Rapportene tyder på at Diaz-familien snart vil bli gjenforent og dermed avslutte en ekstremt vanskelig periode for Liverpool-spilleren.

Tilbake på banen

Diaz var tilbake i Liverpool troppen i 1-1 kampen mot Luton. 26-åringen reddet ett poeng for de røde med sin overtidsscoring i det 95. minutt. Etter scoringen dro han opp drakten og viste et budskap til farens kidnappere hvor det sto «frihet for pappa».

Etter kampen valgte colombianeren å legge ut en melding på X/Twitter, hvor han tryglet kidnapperne om å la faren komme tilbake til familien.

«I dag snakker ikke fotballspilleren til deg; I dag snakker Lucho Diaz, sønnen til Luis Manuel Diaz. Min far er en utrettelig arbeider og fundamentet i vår familie, og han holdes for øyeblikket fanget. Jeg ber ELN om å øyeblikkelig løslate min far, og jeg oppfordrer internasjonale organisasjoner om å gripe inn for å sikre hans frihet», skrev colombianeren.

«Vår bekymring øker for hvert sekund og hvert minutt. Min mor, mine brødre og jeg er desperate og bekymret og har ikke ord for å beskrive hva vi føler. Lidelsen vil kun ta slutt når han har kommet hjem igjen til oss. I kjærlighetens og medfølelsens navn ber vi dere om å revurdere deres handlinger og tillate oss å hente ham hjem».

Diaz sendte også ut en takk til alle colombianerne som har hjulpet i kidnappingssaken. Både innbyggere og myndigheter har jobbet på spreng for å sikre farens sikkerhet.

«Jeg takket det colombianske folk og det internasjonale samfunnet for støtten vi har mottatt. Takk for alle meldingene om kjærlighet og solidaritet i denne svært utfordrende perioden for mitt land, i en situasjon mange familier opplever».

Etter en svak forestilling «belønnes» hele seks mann med 3-tallet på folkets spillerbørs

Folkebørsen etter Luton Town - Liverpool: Etter en svak forestilling «belønnes» hele seks mann med 3-tallet på folkets spillerbørs

Spillerne blir straffet på folkebørsen etter den skuffende prestasjonen på Kenilworth Road, og det er stor uenighet om hva Jürgen Klopp fortjener.

Carragher mener Liverpool trenger en midtbanespiller og en forsvarer for å kunne konkurrere om tittelen

Carragher mener Liverpool trenger en midtbanespiller og en forsvarer for å kunne konkurrere om tittelen

45-åringen tror ikke gamleklubben er helt klar for å utfordre Manchester City om ligagullet.