Delte følelsesladd og personlig melding til kidnapperne etter Luton-kampen

Luis Diaz tok til sosiale medier etter scoringen på Kenilworth Road.

Luis Diaz har lagt en svært vanskelig uke bak seg, og i går kveld sikret han ett poeng for Liverpool mot Luton. Etter kampen valgte colombianeren å legge ut en melding på X/Twitter, hvor han tryglet kidnapperne om å la faren komme tilbake til familien.

«I dag snakker ikke fotballspilleren til deg; I dag snakker Lucho Diaz, sønnen til Luis Manuel Diaz. Min far er en utrettelig arbeider og fundamentet i vår familie, og han holdes for øyeblikket fanget. Jeg ber ELN om å øyeblikkelig løslate min far, og jeg oppfordrer internasjonale organisasjoner om å gripe inn for å sikre hans frihet», skrev colombianeren.

Mandag morgen har hans far, Luis Manuel Diaz, fortsatt ikke blitt sluppet løs, og har nå vært borte i ni dager.

«Vår bekymring øker for hvert sekund og hvert minutt. Min mor, mine brødre og jeg er desperate og bekymret og har ikke ord for å beskrive hva vi føler. Lidelsen vil kun ta slutt når han har kommet hjem igjen til oss. I kjærlighetens og medfølelsens navn ber vi dere om å revurdere deres handlinger og tillate oss å hente ham hjem».

Diaz sendte også ut en takk til alle colombianerne som har hjulpet i kidnappingssaken. Både innbyggere og myndigheter har jobbet på spreng for å sikre farens sikkerhet.

«Jeg takket det colombianske folk og det internasjonale samfunnet for støtten vi har mottatt. Takk for alle meldingene om kjærlighet og solidaritet i denne svært utfordrende perioden for mitt land, i en situasjon mange familier opplever».

ELN, som har påtatt seg ansvaret for kidnappingen, lovet å slippe løs faren på torsdag forrige uke, men det har ikke skjedd foreløpig.

STÅR SAMMEN: Jürgen Klopp ga Diaz en god klem før han ble byttet innpå mot Luton.

STÅR SAMMEN: Jürgen Klopp ga Diaz en god klem før han ble byttet innpå mot Luton.

Ville bidra mot Luton

Etter kampslutt fikk selvfølelig Klopp spørsmål om situasjonen i Colombia. Tyskeren hadde gode nyheter å melde om, men enn så lenge er farens situasjon uviss.

– Det var mye følelser i sving, men problemet er ikke løst. Familien venter hele tiden. Tegnene fra Colombia er positive, men den gode nyheten har ennå ikke kommet.

Mange ble kanskje overrasket da de så Diaz på benken mot Luton. Ifølge Liverpool-treneren ønsket spilleren å bidra, og tenke på noe annet enn kidnappingen faren.

– Etter kampen trengte vi ikke si noe til hverandre. Vi ga hverandre en klem. Nå venter vi i desperasjon på gode nyheter. Dette var en positiv opplevelse for han, men problemet er der fremdeles.

Også hans gode kompis og lagkamerat Alisson var ute med en støtteerklæring etter kampen. Brasilianeren mistet sin egen far i 2021, men kunne ikke reise hjem på grunn av pandemien.

– Det sier mye om hans karakter og styrke. Det er vanskelig å se for seg hva han går gjennom. Vi er der for ham og støtter ham, men for han er det ekstra tøft. I mørke tider kan fotball gi glede til folk som sliter. Fotball overrasker alltid, og noen ganger på en god måte.

Ingen grunn til bekymring –  selv om gårsdagens resultat var skuffende

Ingen grunn til bekymring – selv om gårsdagens resultat var skuffende

Liverpool skapte mer enn nok sjanser til å vinne på Kenilworth Road, samtidig som flere av konkurrentene også tapte poeng.

– Vi hadde null kontringspress i første omgang. Det tar jeg personlig

– Vi hadde null kontringspress i første omgang. Det tar jeg personlig

Jürgen Klopp mener Liverpool ikke fortjente mer enn uavgjort.